Mirko Ivanić i Aleksandar Katai
FK Crvena zvezda
Mirko Ivanić i Aleksandar Katai

FK Crvena zvezda

Mirko Ivanić i Aleksandar Katai, Foto: FK Crvena zvezda

Dvojica fudbalera prednjače po statističkim parametrima u timu Crvene zvezde - Mirko Ivanić i Aleksandar Katai.

Zanimljivo je da imaju identičan učinak - 19 utakmica, 10 golova, pet asistencija.

Ivanić je ove sezone na terenu proveo 1.329 minuta, u proseku mu je potrebno 133 minuta da se upiše u listu strelaca. Vezista je u Super ligi na 12 mečeva postigao šest golova, pogodivši mrežu Novog Pazara, TSC-a, Čukaričkog, Voždovca i Napretka dva puta, dok je asistirao protiv Radničkog, Voždovca i Napretka, a protiv Kruševljana je delovao nezaustavljivo.

U evropskim takmičenjima je pogodio protiv Evrope dva puta i Omonije, dok je asistencije zabeležio protiv Ararata i Slovana. Upisao se u strelce i protiv Zlatibora u Kupu Srbije, pa je sustigao Kataija na listi strelaca.

Katai je nešto više igrao od Ivanića. Na terenu je proveo 1.382 minuta, što znači da mu je za gol trebalo 138 minuta, pa je Ivanić nešto bolji što se tiče tih parametara.

Katai je, ipak, postigao gol više od kolege iz veznog reda, bar kada govorimo o Super ligi. On se na 12 utakmica sedam puta upisao u strelce (het-trik protiv TSC-a, Radnički, Mladost, Partizan, Inđija), a asistirao je protiv Novog Pazara, Mačve, TSC-a i Voždovca.

Što se tiče kontinentalnih takmičenja, pogodio je protiv Ararata, Slovana i Genta, a asistirao u duelu sa Tiranom. U Kupu Srbije nije igrao ove sezone.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: