Ponovo  u centru  pažnje:  Andrija  Živković
A. Dimitrijević
Ponovo  u centru  pažnje:  Andrija  Živković
Ponovo u centru pažnje: Andrija Živković, Foto: A. Dimitrijević


Šokantnu činjenicu otkrio je predsednik šampiona Srbije Zoran Popović, koji je istakao da je budućnost supertalentovanog krilnog napadača u potpunosti u rukama investicionog fonda koji je u vlasništvu Izraelca. Prethodna uprava prodala je 75 odsto prava na mladog fudbalera, a aktuelno rukovodstvo na sve načine pokušava da ublaži štetu koja je nastala.


- Ukoliko ne ubedimo Živkovića da ode u klub na kome insistira investicioni fond, Partizan mora da plati penale u iznosu od 1.250.000 evra, što je izuzetno visoka klauzula, što samo svedoči da ćemo da imamo problema s fondom i Apolonom. Da li ćemo da se izborimo, videćemo. Preti nam da moramo da vratimo 1.2500.000 evra, koliko je plaćeno za prava na igrača, i pride uplatimo još 1.250.000 evra, dakle ukupno 2.500.000 evra, jer smo ga zadržali - rekao je Popović za “SOS kanal” i najavio da će se Partizan na sudu boriti za Živkovića:
- Moraće da presuđuje međunarodna pravna arbitraža i gledamo kako da se odbranimo. Uradićemo sve što možemo, ali situacija nije sjajna.


Popović je potom optužio prethodno rukovodstvo s Draganom Đurićem na čelu da je napravilo nakaradan i skandalozan dogovor s Pinijem Zahavijem.

I na sud zbog Živkovića: Zoran Popović
I na sud zbog Živkovića: Zoran Popović, Foto: Marko Metlaš


- Prethodna uprava je učinila to što je učinila, a zbog čega, ne mogu u to da ulazim. Možda su morali. Partizan je prošlog leta imao 75 odstvo prava na Živkovića i oni su u teškoj situaciji prodali ta prava za 1.250.000 evra, koji su odmah uplaćeni. Sam ugovor je traljavo odrađen i najveći problem je taj što klub mora preostalih 25 odsto prava da proda za 600.000 evra i pride ubedi igrača da ode u klub koji mu nameće investicioni fond Pinija Zahavija. Sve to posredstvom Falija Ramadanija, zastupnika fonda u pregovorima - izjavio je Popović.