Crvena zvezda - Zenit, pripreme
FK Crvena zvezda
Crvena zvezda - Zenit, pripreme, Foto: FK Crvena zvezda

Odličnu proveru imali su fudbaleri Crvene zvezde u Bišofshofenu protiv Zenita. Već u drugom minutu, nakon odličnog prodora Gobeljića, imali su crveno-beli dva vezana kornera. Nakon prvog udarca Milunovića glavom još jednom su pokušali crveno-beli fudbaleri, ali mreža Zenita je mirovala. Stigao je odgovor Rusa tri minuta kasnije kada su zabeležili prvi korner. Džuba je glavom poslao lopti preko prečke.

Usledile su muke za Luneva posle četvrtog kornera za Zvezdu. Ivanić je šutirao sa oko 22 metra, ali pravo u golmana Zenita. Nastavila je Zvezda da ima inicijativu, a sledeće šanse zabeležene su u 24. minutu. Dva puta u dva minuta cvrneo-beli igrači su se našli u ofsajdu. Prvo je u nedozvoljenoj poziciji bio Rodić, a onda i Ben.

Usledio je mirniji period igre sve do 33. minuta kada je Marin demonstrirao fudbalsku čaroliju. U okretu se oslobodio čuvara i pokušao da plasira loptu u dalji ugao sa preko 20 metara.

Stadion: ”Sport plac”. Gledalaca: 1000. Strelci Azmun u 38'.

Crvena zvezda: Popović, Gobeljić, Savić, Milunović, Rodić, Jovičić, Jovančić, Marin, Ivanić, Ben, Boaći.

Rezerve: Vasiljević, Stojković, Pankov, Babić, Vulić, Ebisilio, Simić, Jevtović, Jirka, Vukanović, Krstović. Zenit: Lunev, Smolnikov, Ivanović, Rakitski, Žirkov, Ozdojev, Noboa, Rigoni, Driusi, Džuba, Azmou.

Nažalost, bio je neprecizan pa je lopta završila pola metre od desne stative. U nastavku je Zvezda bila sve opasnija pa je tako Ivanić upisao novu šansu. Vezista je na drugoj stativi dočekao loptu sa leve strane i iz prve zapretio Lunevu koji je uz dosta muke sačuvao mrežu.

U 38. minutu Zenit je poveo pogotkom Azmuna. Trebalo je tri pokušaja Rusima da zatresu mrežu, probao je Azmun, potom i Žirkov, a drugi odbitak iskoristio je ofanzivac ekipe iz Sankt Peterburga i savladao Popovića.

Iako je odnos snaga na terenu bio ravnopravan, Crvena zvezda  je otišla na odmor sa golom zaostatka.

Opasnije i oštrije ušli su fudbaleri Crvene zvezde u nastavak igre. U 50. minutu Ben je imao sjajnu šansu, nakon koje je Zvezda izborila novi korner. Usledio je fantastičan udarac Gobeljića sa oko 30 metara. Golman Zenita je krajnjim naporima sprečio izjednačenje.

U 61. minutu upisao je golman Popović odličnu intervenciju i sačuvao mrežu nakon udarca Azmuna posle kontre Zenita.

Nastavili su izabranici Vladana Milojevića sa pritiskom. Desetak minuta kasnije usledila je nova pretnja Zenita i još jedna prilika u kojoj je Popović demonstrirao golmanski kvalitet. Odličnu partiju Ivanić je potvrdio u 74. minutu, njegov silovit udarac doneo je još jedan korner. Posle centaršuta Marina, Gobeljić je izbacio loptu van terena.

Najbolju priliku na meču imala je Crvena zvezda u 84. minutu, kada se Vukanović oslobodio čuvara, uposlio Jevtovića koji je ostao jedan na jedan sa golmanom, koji je uz dozu sreće sačuvao mrežu posle udarca.

PROČITAJTE JOŠ:

U 90. minuta u Bišofshofenu gledali smo ujednačen meč. Sigurno će ova provera značiti Vladanu Milojeviću kako bi posložio kocke pred početak nove sezone.

Poslednja provera na pripremama u Austriji zakazana je za ponedeljak, kada će naša ekipa odmeriti snage sa ekipom Blau vajs.