Ivan Bekjarev
Alo/Marko Metlaš
Ivan Bekjarev

Alo/Marko Metlaš

Ivan Bekjarev, Foto: Alo/Marko Metlaš

Ivan Bekjarev, jedan od naših glumačkih bardova, preminuo je sinoć u Beogradu.

Na Skupštini fudbalskog kluba Crvena zvezda 2014. izabran je za zamenika predsednika Skupštine fudbaskog kluba Crvena zvezda.

Ne čudi ovo kada se zna koliko je voleo crveno-bele.

Godinama je pratio sve sekcije kluba iz Ljutice Bogdana 1a, posećivao utakmice na stadionu "Rajko Mitić", halama "Aleksandar Nikolić" i "Beogradska arena".

Svojevremeno je dao i jednu zanimljivu izjavu o ulogama u pozorištu:

- Nije tajna da se repertoar predstava u kojima sam glumio često pravio po rasporedu Crvene zvezde. Kada baš nije moglo da se izbegne, dovijao sam se. Svaki trenutak kad nisam na sceni koristio sam da iza zavese pogledam prenos, a često mi je sufler, tokom predstave, davao znakove o promenama rezultata.

Bekjarev je pričao kako se i zašto zaljubio u sport i zašto baš u Crvenu zvezdu.

– Za Zvezdu je kriv moj otac Đorđe. Od malih nogu, kada sam imao 4-5 godina, vodio me je na svaku utakmicu košarkaša Zvezde na Malom Kalemegdanu. Tada sam se inficirao i infekcija traje, a nešto i nisam želeo da se „lečim“. To je poseban osećaj pripadnosti jednom klubu, rekao bih i jednom pokretu jer Zvezda je mnogo više od kluba.

Od Bekjareva su se oprostile brojne javne ličnosti, ali i fudbalski i košarkaški klub Crvena zvezda, čiji je veliki navijač bio.

Ivan Bekjarev je rođen 6. aprila 1946. godine, a prvu ulogu odigrao je davne 1967. godine. Od tada pa do danas bio je deo više od 150 pozorišnih predstava, te 50 filmova i mnoštvo serija, a bio je veoma uspešan i kao radio voditelj. Za doprinos izabran je za člana Akademije za filmsku umetnost i nauku (AFUN).

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: