Aubamejang
EPA/Neil Hall
Aubamejang

EPA/Neil Hall

Aubamejang, Foto: EPA/Neil Hall

Arsenal je u prvoj utakmici polufinala Lige Evrope pobedio Valensiju 3:1 na Emiratima i napravio veliki korak prema finalu.

PROČITAJTE JOŠ:

TRINKIJERI BESAN, ZAPREPAŠĆEN, NEOBUZDAN, VAN SEBE "Ovo je sramota! I kao igrači i kao trener smo se osramotili! Nezdravo, neodgovorno! Ovo nije zaj*bavanje!"

PARTIZAN SE MUČIO, NA KRAJU UZ MNOGO ZNOJA POBEDIO Velika partija ekipe Tamiša u "Pioniru", mnogo poena i nenadani spektakl!

SRBI IZIGRALI ČELSI, JOVIĆ HIRURŠKI PRECIZAN GLAVOM Ajntraht mora da napadne i u Londonu, posle ove partije nemaju šta da izgube (VIDEO)

Porazom od Lestera u prošlom kolu domaćeg prvenstva Arsenal se našao u situaciji u kojoj bi možda lakše kroz Evropu mogao izboriti Ligu šampiona. No, uprkos tome Unaj Emeri ostavio je na klupi Lena, Toreiru i Mhitarjana, a to mu se osvetilo već u 11. minutu kad je Diahabi između četvorice Arsenalovih defanzivaca glavom pogodio za vođstvo Valensije.

Međutim, ono je trajalo samo sedam minuta kad je Aubamejang povukao kontru i na sebe navukao tri igrača Valensije, pa ostavio loptu Lakazetu kome nije bilo teško da izednači. Arsenal je potpuno okrenuo utakmicu u 26. minutu kad je Francuz lepo pogodio glavom nakon ubacivanja Džake, a konačnih 3:1 postavio je Aubamejang u nadoknadi susreta.

Druga utakmica igra se za nedelju dana na Mestalji.