DA LI BI PARTIZAN I ZVEZDA TREBALO DA SE ZABRINU UEFA sprema velike restrikcije pred kvalifikacije za Ligu šampiona i Ligu Evrope

Evo šta su odlučili

UEFA
UEFA, Foto: EPA/Laurent Gillieron

Kvalifikacije za Ligu šampiona, kao i za Evropsku ligu krenuće veoma brzo, a UEFA će usvojiti vrlo zanimljiva pravila.

Naime, UEFA će pre žreba objaviti listu poznatih restrikcija, kada je reč o putovanjima između zemalja, koje imaju predstavnike u kvalifikacijama za Ligu šampiona ili Evropsku ligu.

Ukoliko se ipak desi situacija da UEFA nije upoznata sa nekom od restrikcija, klub je dužan da obavesti čelnike UEFA-e o eventualnoj restrikciji prema nekoj od zemalja.

Ukoliko se desi da neka država uvede restrikcije prema drugoj državi nakon žreba, automatski bi se klub našao u problemu.

Recimo da neki klub iz Engleske izvuče neki klub iz Rumunije, a da posle žreba Engleska uvede restrikciju i zabrani ulazak Rumunima u Englesku. U slučaju da se to dogodi, UEFA je odredila da će se utakmica registrovati 0:3 za goste i da oni idu u narednu rundu takmičenja.

Ukoliko su restrikcije postojale između dve zemlje, i da gostujuća ekipa ne može da uđe u drugu državu iz koje dolazi njen protivnik, domaćin utakmice dužan je da organizuje utakmicu na neutralnom terenu u drugoj državi. Ukoliko to ne uradi utakmica će se registrovati u korist gostiju sa 0:3.

Ako bi se desila situacija da oba kluba odbiju da igraju jedan protiv drugog ili obe zemlje imaju restrikcije, i ne mogu da pronađu zajedničko rešenje, u tom slučaju oba kluba će biti izbačena iz kvalifikacija.

UEFA Liga Šampiona
UEFA Liga Šampiona, Foto: Tanjug/Claude Paris

Testiranje igrača i odigravanje utakmica

Ukoliko se dogodi da neki od klubova ima igrače pozitivne na COVID-19, onda bi se utakmica odložila, naravno ako postoji termin za odigravanje iste. Ipak, ako klub koji ima zaražene igrače ima 12 negativnih igrača, i negativnog golmana, onda bi utakmica bila odigrana.

Ukoliko se ne bi pronašao termin za odigravanje nove utakmice, tim sa zaraženim igračima izgubio bi utakmicu, i meč bi bio registrovan sa 3:0 u korist protivnika.

Pozitivan COVID 19 test kod arbitara

Ako se desi situacija da je neki od sudija pozivitan na testiranju pre utakmice na koronu, onda bi UEFA poslala zamenu koja bi mogla da dođe čak i iz zemlje odakle dolazi jedan od klubova (domaćin), pa ne bi morao da bude na FIFA-inoj listi.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi