Partizan - Spartak
FK Partizan
Partizan - Spartak

FK Partizan

Partizan, Foto: FK Partizan

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević je govorio o statusu Umara Sadika i Sejdube Sume. Nigerijski napadač je letos stigao u Beograd kao pozajmljeni igrač Rome, uz mogućnost da Partizan otkupi njegov ugovor.

"Sadik ostaje u Partizanu i od juna. Nema potrebe da se bilo šta radi. Mi imamo opciju da potpiše ugovor na tri godine posle juna sledeće godine. To ćemo uraditi. To zavisi od nas, ne od Rome", rekao je Milošević.

On je potom izneo svoj stav i o Sumi.

"Razgovarali smo, saglasili se oko svega. Sejduba je lično rekao da nema ništa protiv da ostane. Verujem da nećemo imati problem oko novog ugovora. On ostaje u Partizanu i do juna i od juna", istakao je Milošević.

Dodao je i da je rekao unapred da će Takuma Asano "proigrati".

"Ne volim priču "jel sam vam rekao", ali moj posao je da vidim pre. Sećate se da je slična priča bila sa Sadikom na početku, pa sam rekao da će krenuti. Mi smo po nekim statističkim podacima među TOP 10 ekipa u Evropi kad je broj postignutih golova u pitanju. Ono što bih izdvojio je broj igrača koji ih daje. Jedno je kad imate sedam, osam fudbalera koji su dali po gol ili dva, ali mi imamo sedam ili osam koji su postigli pet i više golova. To je snaga ove ekipe. Ove sezone ćemo biti u situaciji da ne zavisimo od jednog golgetera, taman da i Sadik da 25 golova, što mislim da može. Nećemo, jer će broj pogodaka biti raspoređen na šest, sedam igrača", rekao je Milošević.

Partizan se trenutno nalazi na trećem mestu u prvenstvu Srbije, a u sredu od 17 časova u vanrednom kolu na svom terenu dočekuje Napredak iz Kruševca.