Luka Jović i Ljubiša Tumbaković
TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ bk
Luka Jović i Ljubiša Tumbaković

TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ bk

Luka Jović i Ljubiša Tumbaković, Foto: TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ bk

Selektor reprezentacije Srbije, Ljubiša Tumbaković do daljnjeg neće zvati napadača Real Madrida, Luku Jovića da igra za "Orlove"!

PROČITAJTE JOŠ:

Tumbaković je razočaran činjenicom da je Jović samovoljno napustio reprezentaciju posle meća protiv Portugala koji je odigran 7. septembra na stadionu "Rajko Mitić"!

Luka Jović je poslao poruku sekretaru stručnog štaba Pavlu Simiću nakon što je napustio reprezentaciju pred meč protiv Luksemburga, a da se nije javio treneru!

Selektor Srbije je pred Litvaniju otkrio da postoji problem sa napadačem Reala, što može jasno da se čuje u njegovoj izjavi kada je spomenuo sve sem nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezve, Benfike i Ajntrahta!

"Ozbiljno računam na sve fudbalere koji zbog povrede ili dogovora sa nama nisu bili u timu za mečeve sa Paragvajem i Litvanijom. Dakle, na Matića, Tadića, Nikolu Maksimovića, Nastasića, Sergeja Milinković-Savića... Samo da svi budu zdravi" - rekao je Tumbaković za "Sportski žurnal".

Luka Jović

EPA/Franco Debernandi

Luka Jović, Foto: EPA/Franco Debernandi

Kako prenosi "Informer", Jović je "persona non grata" dok se ne izvini selektoru i saigračima:

"Jović se poneo krajnje neprofesionalno, i to je najviše naljutilo Tumbakovića. Jasno je svima da je bio besan zbog male minutaže, ali napustio je reprezentaciju bez ičije dozvole, bez razgovora sa selektorom. Time je ponizio Tumbakovića, kao i saigrače, koji su tri dana kasnije imali utakmicu u Luksemburgu. Ako Luka i dalje želi da bude deo nacionalnog tima, prvo će morati da se javi selektoru, da mu se izvini zbog onoga što je uradio, a onda na prvom narednom okupljanju da se izvini i saigračima" - rekao je izvor ''Informera''.

Nije prvi put da se u našoj reprezentaciji najveće zvezde kazne ne igranjem, tako je bilo sa Milivojevićem, Milinković-Savićem, Nastasićem, Grujićem za vreme mandata Mladena Krstajića i Slavoljuba Muslina. Za razliku od bivših trenera, FSS ne pritiska Tumbakovića da se pomiri sa najskupljim Srbinom u fudbalu koji vredi 60.000.000 evra!

"Jović je, kao jedan od najmlađih reprezentativaca, dozvolio sebi da se ponese krajnje nekorektno. Jasno je svima da ne postoji drugačije rešenje ove situacije nego da se Luka izvini. Toga su svesni svi u FSS, počev od predsednika Slaviše Kokeze i direktora reprezentacije Vladimira Matijaševića. Svaka druga solucija narušila bi atmosferu u timu i selektorov autoritet" - objašnjava ''Informerov'' izvor iz FSS.

BONUS VIDEO

Prazan stadion u Viljnusu