Tomas Tuhel
EPA/Frank Augstein
Tomas Tuhel

EPA/Frank Augstein

Tomas Tuhel, Foto: EPA/Frank Augstein

Čelsi je odigrao nerešeno sa Vulverhemptonom (0:0) na domaćem terenu, a Tuhel ističe da je razočaran što njegovi momvi nisu dobili utakmicu.

- Razočaran sam što nismo pobedili, igrači su zaslužili zbog napora koji su uložili. Ali, rekao sam im u svlačionici da nema mesta razočaranju i sumnjama. Zadovoljan sam uloženom energijom, bili smo organizovani i nismo dozvolili kontranapade protiv jedne od najopasnijih ekipa. Bili smo hrabri, igrali smo hrabro kao ekipa i u napadu i u odbrani", rekao je Tuhel, preneo je Skaj.

Tomas Tuhel

EPA/Richard Heathcote

Tomas Tuhel, Foto: EPA/Richard Heathcote

 Tuhel dodaje da na raspolaganju ima  sjajajan tim pun odličnih igrača.

- Igrači koji su ušli sa klupe su imali dobar uticaj, a igrači koji nisu ušli u igru imali su dobar stav. Bilo je teško, ali nismo gubili na intezitetu i zbog toga sam srećan. Ako je ovo naša polazna osnova, jedva čekam da vidim gde ćemo završiti - dodao je nemački trener.

Upitan o ciljevima Čelsija u ovoj sezoni, Tuhel je rekao da je realnost takva da je titula daleko od londonskog kluba.

Tomas Tuhel

EPA/ Richard Heathcote

Tomas Tuhel, Foto: EPA/ Richard Heathcote

- Kada potpišete za Čelsi ili dođete u klub kao trener, potpišete i očekivanja borbe za trofeje - Premijer liga, Liga šampiona i sva takmičenja u Kupu. To je apsolutno jasno. Ali, moramo da budemo realni, a u ovom trenutku, mnogo nas bodova deli do četvrtoplasiranog. Moramo svakodnevno da radimo na detaljima i napretku u igri, a bodovi će doći, apsolutno sam uveren - naveo je.

Ipak, on kaže da u klubu ne mora mnogo toga da se popravlja, te da klub odličnu mešavinu iskusnih i mladih igrača.

Čelsi

EPA/Neil Hall

Čelsi, Foto: EPA/Neil Hall

- Ne mora mnogo toga da se popravlja. U ekipi je zanimljiva mešavina iskusnih igrača, ličnosti i talentovanih momaka. Vidim vrlo zahtevnu ligu koja fizički izvlači sve iz igrača. Kada sam došao zatekao sam grupu koja je bila potpuno otvorena za naše ideje, uverenja i taktiku. Osećao sam se veoma dobro zbog toga, pošto to želite kada dolazite - rekao je Tuhel.

Pročitajte još:

BONUS VIDEO: