Radost fudbalera Crvene zvezde
FK Crvena zvezda
Radost fudbalera Crvene zvezde

FK Crvena zvezda

Radost fudbalera Crvene zvezde, Foto: FK Crvena zvezda

Meč je rešen praktično već u prvih 15 minuta meča kada je Zvezda povela 2:0, da bi pobedu samo potvrdio Veljko Simić u drugom poluvremenu.

Golove za domaćina davali su Milan Pavkov, Marko Gobeljić i Simić, za goste je pogodio Radinović, a crveno-beli su sigurnom igrom i pobedom nad Bačkom stvorili zalihu od čak 13 bodova u odnosu na "večitog rivala", tim Partizana (40:27).

Timu Zvezde su se posle povreda priključili Marko Marin i Milan Rodić, ali je centralna figura prvog poluvremena bio napadač Milan Pavkov.

Ako je trener Dejan Čelar planirao da se Bačka pre svega dobro brani, pa da preko Mićića i Gavrića vreba šanse iz kontri, taj plan je pao u vodu već u prvom napadu Zvezde.

Pavkov je iz drugog plana natrčao na loptu upućenu Marku Marinu i po njoj raspalio sa oko 25 metara. Precizan udarac je u 26. sekundi meča po prvi put završio iza leđa golmana Bačke Bojana Zogovića, a Zvezda je povela 1:0.

Gostima je bilo potrebno malo vremena da se priberu, ali kada su to učinili, solidnu šansu je imao Mićić u 12. minutu kada je Milan Borjan uspeo da odbrani.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Pavkov je još jednom probao da zatrese mrežu Bačke u 14. minutu, a samo minut kasnije Gobeljić duplira prednost Zvezde.

Simić je na krilu dobio loptu od Marina, centrirao, zakačio ju je glavom Ilić i tačno namestio na volej Marku Gobeljiću koji je iz trka šutirao i pogodio za 2:0.

Zvezda je do poluvremena imala još nekoliko šansi, od kojih je najbolja bila iz 39. minuta. Gobeljić je centaršutem idealno poslužio Pavkova koji je glavom iz neposredne blizine pogodio Zogovića i propustio šansu za 3:0.

Bačka je uglavnom pokušavala da nešto više učini preko Mićića. U jednoj situaciji je lepo petom iz prijema okrenuo Vujadina Savića, ali šutirao pored gola, a još jednom mu je potom odbranio Borjan.

Ipak, domaćin je kontrolisao tok i tempo meča do poluvremena.

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

Bačka se nije predavala u nastavku i imala je raspoloženog Gavrića u svojim redovima. Pavkov je posle centaršuta Rodića u 52. minutu imao zicer da poveća prednost, promašio je i ubrzo ga je zamenio Nikola Stojiljković.

Ono što Pavkovu nije pošlo za "kopačkom", pošlo je Veljku Simiću koji u 62. minutu povlači napad po sredini, šutira nisko sa distance, a lopta na putu do gola kači Miloša Živkovića u nogu i vara Zogovića za 3:0.

U međuvremenu je Degenek u kaznenom prostoru oborio Čekovića, kada se okliznuo i pao, Bačka je tražila penal, ali sudija Aleksandar Živković ga nije dosudio.

Samo tri minuta kasnije Gavrić odlaže loptu za Radinovića koji je dotrčao i sa dvadesetak metara precizno i jako u donji desni ugao smestio loptu za 3:1.

Bačka je od tog trenutka igrala hrabro, nije prezala od napada i Srđan Grabež je dobro pobegao u 74. minutu. Savić nije dobro napravio ofsajd zamku, ali je Grabež ušao u mrtav ugao odakle je pogodio spoljni deo mreže gola Zvezde.

Crveni karton je nakon toga dobio Živković pošto je kao poslednji igrač odbrane oborio Srnića, a Marin je bio blizu da iz slobodnog udarca pogodi gol.

Do kraja meča je Zvezda imala još nekoliko prilika, atraktivno je u 90. minutu probao Joveljić, ali se rezultat nije menjao. Zvezda je ovom pobedom došla do 40 bodova u prvenstvu i ubedljivo je prva, a Bačka je sa 13 bodova na 12. mestu.