derbi, večiti derbi, Milan Borjan, Sejduba Suma
Alo/Marko Metlaš
derbi, večiti derbi, Milan Borjan, Sejduba Suma

Alo/Marko Metlaš

derbi, večiti derbi, Milan Borjan, Sejduba Suma, Foto: Alo/Marko Metlaš

Kapiten Crvene zvezde Milan Borjan izjavio je da je treća uzastopna titula prvaka Srbije osvojena zasluženo, na terenu, kao i da jedva čeka proslavu, koja će uslediti u subotu uveče od 19 časova, utakmicom protiv Proletera. Zvezda je osvojila titulu u skraćenom formatu šampionata, bez sedam kola plej-ofa, po čemu je Srbija jedinstvena u Evropi. Šampionati su se ili prekidali, proglašavali konačnim plasmanom zatečeno stanje, ili poništavali, ili će biti odigrani do kraja. Istini za volju, čak i da se odigralo sedam dodatnih kola, prednost Crvene zvezde je bila nedostižna za Partizan i Vojvodinu. 

- Umoran sam više da pričam o zasluženoj tituli. Ovu titulu sam ja uzeo, moji saigrači, moj trener, moj klub i moji navijači. Sanjao sam kao klinac da osvajam titulu sa Zvezdom i sada ako me pitate kako se osecahm, osećam se savršeno. Mi smo šampioni Srbije, a kako stoje stvari i bićemo igrali mi dobar fudbal ili ne jer mi smo Zvezda, šampioni, mi smo najbolji. Tri godine zaredom osvajamo titulu, tone znoja smo prolili, gulili kolena na najgorim i najboljim terenima, bilo smo uvek tu, ginuli za Zvezdin grb i neću da pričam o nečemu drugom - poručio je Zvezdin golman očigledno reagujući na prozivke navijača Partizana posle derbija, četvrtog u nizu na kom Crvena zvezda nije postigla gol, i poraza šampiona u Senti.

- To me ne dotiče. Slavimo titulu u subotu, znamo koliko vredimo, pokazali smo to na terenu. Ponosni smo na naše uspehe, na naše navijače, naš klub, sve smo to pokazali u ove tri godine i sad ponovo treba da pričam o nečemu drugom. Zvezda je najveći klub na Balkanu, u Srbiji, u Beogradu ako hoćete, pokazujemo to iz godine u godinu, pokazujemo to i u Evropi. Hoću da slavimo, da uživam u snovima koje sam sanjao kao klinac, apsolutno pričam samo o kraju prvenstva kada je sve osvojeno i sve završeno, kad nas čeka samo radost. Zvezda je šampion, a svi znamo kako se refren naše pesme „Pune tribine ludih navijača“ završava. E to vam je poruka svima - emotivno je zaključio Borjan.

Komentari (3)

Grobar

15.06.2020 16:04

E moj Borjane pricas o titulama u ovakvoj ligi a gdeste i vi i Partizan u Evropi tamo ste topovsko meso samo corav nevidi

Koroman

15.06.2020 16:17

Dobro znas da je titula ..sredjena..u julu..Partizan Vas bre razvalio u sva 3 derbija.

goran60

16.06.2020 18:34

Mene bi bilo sramota da ovako pričam