"MEČ SMRTI" MU JE DONEO BOLEST Trener Atalante se zarazio te kobne večeri

Najtužnija noć u istoriji Lige šampiona.

Đan Pjero Gasperini
Đan Pjero Gasperini, Foto: AP/Luca Bruno

Trener Atalante Đan Pjero Gasperini saznao je da je bio zaražen koronavirusom. Bergamo je jedan od italijanskih gradova koje je najteže pogodila pandemija koronavirusa. Mnogi navijači Atalante su se zarazaili na utakmici svog tima i Valensije, koja je igrana na milanskom San Siru 19. februara.

Revanš između dva tima je potom odigran 10. marta u Španiji, a trener Gaseprini je otkrio da je tada i on bio zaražen virusom korona.

"Dan pre utakmice sa Valensijom sam se osećao loše. Još gore je bilo pred samo utakmicu. Ako pogledate slike, nisam izgledao dobro. To je bio 10. mart. Dve noći kasnije, nisam spavao dobro. Nisam imao groznicu, ali sam se tako osećao", rekao je Gasperini.

"Svaka dva minuta ispod mog prozora su prolazila ambulantna kola. Kao da sam bio u ratnoj zoni. Pitao sam se šta bi se desilo da odem u bolnicu. Ali sam ubeđivao sebe dda ne mogu, da imam mnogo toga da uradim. Onda sam 14.marta odradio najteži trening u poslednjih nekoliko godina. Osećao sam se sjajno".

Iskusni strateg priznao je da je u tom periodu izgubio čulo ukusa, što je jedan od simptoma koronavirusa.

"Dan posle pobede nad Valensijom, proslavljali smo uz šampanjac. Ja sam imao osećaj kao vodu da pijem. Sva hrana mi je bila ukusa kao hleb. Ipak, pošto nisam oseća druge simptome, nisam testiran. Pre deset dana analiza krvi je potvrdila da sam imao COVID-19".

Podsećamo, sezona u Seriji A će se nastaviti 20. juna.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi