Ole Gunar Solskjer
AP
Aleks Ferguson i Ole Gunar Solskjer

AP Jon Super

Aleks Ferguson i Ole Gunar Solskjer, Foto: AP Jon Super

Žoze Murinjo je prošlost, a Ole Gunar Solskjer sadašnjost, ali i budućnost Mančester junajteda. On je osoba koja će svojom harizmom, velikim znanjem i izraženim autoritetom od posrnulog giganta s „Old Traforda“ ponovo stvoriti moćnu ekipu, koja će ličiti na onu koju je predvodio legendarni škotski trener Aleks Ferguson.

To je mišljenje Zorana Tošića, koji je tokom boravka u Mančester junajtedu sarađivao s Norvežaninom, budući da su obojica bili u rezervom timu „crvenih đavola“. Aktuelni fudbaler Partizana kao igrač, a Solskjer kao trener. 

U to vreme su ostvarivali veoma dobre rezultate, a popularni Bambi je pružao zapažene partije. Upravo zbog toga, rođeni Zrenjaninac je apsolutno kompetentan da prokomentariše šta je Junajted dobio angažovanjem norveškog stručnjaka.

Zoran Tošić na utakmici Mančestera i Totenhema

profimedia.rs

Zoran Tošić na utakmici Mančestera i Totenhema, Foto: profimedia.rs

- Imao sam priliku da sarađujem sa Solskjerom kada sam nastupao za rezervni tim Mančester junajteda, koji je s klupe predvodio upravo on. Ostavio je vrlo pozitivan utisak na mene i uživao sam sarađujući sa njim u tom periodu - kaže Zoran Tošić i nastavlja:

- On je legenda kluba, osoba koju navijači Mančester junajteda obožavaju. Oseća klub, proveo je na „Old Trafordu” toliko godina kao igrač, posle toga i kao trener, a i imao je i uz koga da se razvija i uči. Nadam se da će sa njim Junajted ponovo biti kao za vreme Aleksa Fergusona, kada je bio jedan od najboljih evropskih timova.