Salomon Rondon
AP/Leo Correa
Salomon Rondon

AP/Leo Correa

Salomon Rondon, Foto: AP/Leo Correa

Iskusni napadač Salomon Rondon dospeo je u centar pažnje svetskih medija pošto je pokušao da pobegne iz Kine da bi igrao za Venecuelu u kvalifikacijama za Mondijal u Kataru. Rondon, nekadašnji napadač Malage, Rubina, Zenita, VBA i Njukasla je sad član Dalijena, je pokušao da pobegne iz Kine i odazove se pozivu selektora, ali nije uspeo da izbegne policiju na aerodromu. 

Dalijen nije želeo da pusti najboljeg strelca Venecuele (30 golova na 80 utamica) jer bi po povratku morao u karantin i propustio bi šest utakmica za kineski klub kome ne ide i bori se za opstanak. Kako bi zavarao ljude iz kluba, Rondon je kupio tri avio karte u pet dana, ali ni Kinezi nisu naivni, navodno su, kako piše "Marka" dežurali i pratili ga, kako ne bi pobegao u Južnu Ameriku.

Po novom protokolu, FIFA dozvoljava klubu da odbije da pusti igrača na reprezentativne akcije zbog rizika i situacije sa koronom. Tako je nezadovoljni Rondon gotovo silom sprečen da napusti klub, video pozivom se javio drugovima iz reprezentacije, rekao je da je učinio sve kako bi stigao, ali da nije uspeo. Venecuela je bez njega ubedljivo poražena u Kolumbiji (0:3). 

PROČITAJTE JOŠ: