Nemanja Vidić, Rajan Gigs i Dmimitar Berbatov
EPA/ROGER PARKER
Nemanja Vidić, Rajan Gigs i Dmimitar Berbatov

EPA/ROGER PARKER

Nemanja Vidić, Rajan Gigs i Dmimitar Berbatov, Foto: EPA/ROGER PARKER

Pre tačno 15 godina, 25. decembra 2005. godine baš na katolićki Božić, Nemanja Vidić potpisao je za Mančester junajted. Jedan običan momak iz Srbije tada je počeo da piše istoriju u jednom od najtrofejnijih i najpoznatijih klubova u Evropi.

Ser Aleks Ferguson nije ni slutio da će tog dana dobiti možda i najboljeg defanzivca u njegovoj eri na klupi Junajteda. Mnogi smatraju da je to bio sjajan poklon navijačima za Božić, a nisu daleko od istine ni oni koji tvrde da je to bilo najbolje zimsko pojačanje u istoriji.

Momak iz Užica te zime došao je iz Spartaka iz Moskve. Nekadašnji štoper Crvene zvezde od tog 25. decembra pa sve do 2014. godine branio je boje Mančestera. Odigrao je više od 300 utakmica i postigao 21 pogodak. U Engleskoj je ispraćen kao legenda, što i jeste postao, a još uvek je po mnogima najbolji štoper koji je zaigrao u Premijer ligi.

Nakon Junajteda, Vidić je proveo godinu i po dana u ekipi Intera, a karijeru je završio u januaru 2016. godine. Od nedavno dobio je trenersku licencu, a nekoliko puta pominjan je i kao potencijalni trener upravo Junajteda.

PROČITAJTE JOŠ: