Mile Svilar
Benfika
Mile Svilar

EPA/Niggel Rodis

Mile Svilar, Foto: EPA/Niggel Rodis

Talentovani golman Benfike Mile Svilar još uvek nije doneo odluku za koju seniorsku reprezentaciju će nastupati, pošto vuče korene iz Srbije, a rođen je u Belgiji.

Pročitajte još:

PSOVKA SADRŽI IZMET I SUDIJINU MAJKU Ovo su najgnusnije reči koje ste ikad čuli na fudbalskim terenima! STIDI SE, DIJEGO KOŠTA (VIDEO)

TRANSFER KARIJERE ZA LUKU Jedan od najvećih svetskih klubova zapeo za Milivojevića!

ŠVAJCARAC ZAKLJUČIO Ovo je najbolji teniser svih vremena!

Prilikom gostovanja fudbalske reprezentacije Srbije u Portugalu tokom prve utakmice kvalifikacija za Euro 2020. godine, delegacija našeg nacionalnog tima išla je na pregovore kod mladog čuvara mreže, ali je on tada rekao da još nije doneo odluku.

Ipak, možda se nakon ovoga odluči za nacionalni tim Srbije!

Naime, na predstojećem Evropskom šampionatu za mlade (U21) koje se održava u Italiji, Belgija nije uvrstila golmana Benfike u svoj sastav, a razlog je izneo Filip De Vilde, trener golmana ove selekcije.

- Rekao sam mu još na početku kvalifikacija da razmisli da li dostupan za nas. Poručio je tada da nije siguran hoće li obući dres Belgije ili Srbije. Sigurno ga nećemo voditi na završni turnir u Italiju, a za dalje ćemo videti. Mislim da je on razumeo našu odluku - rekao je De Vilde.

Svilar je sin nekadašnjeg golama Jugoslavije Ratka, a rođen je 1999. godine u Antverpenu u Belgiji i do sada je prošao sve mlađe kategorije ove zemlje.

Ono što je naše objektivno mišljenje, jeste da bi Mile trebao da izabere ekipu Mladena Krstajića, jer je teško da bi se izborio za prve "rukavice" pored Kurte, Kastelsa i Minjolea.