Rodžer Federer
AP/Lynne Sladky
Rodžer Federer

AP/Lynne Sladky

Rodžer Federer, Foto: AP/Lynne Sladky

Nekada treći teniser planete Sten Vavrinka pričao je o tome kako je bilo veoma teško ali i izazovno igrati protiv velike trojke.

Pročitajte još:

PROCUREO SNIMAK INCIDENTA Ovako je Milan Kalinić nabadao navijača Zvezde pred derbi! (VIDEO)

VIRDŽINIJA POSLE LUDAČKE ZAVRŠNICE U FINALU Teks i Kavalirsi igraju za titulu! (VIDEO)

ZBOG OVE STVARI SMO POBEDILI Faje i Nenadić otkrili kome moraju da zahvale za pobedu!

U svoj CV može i da ubaci činjenicu da je uspeo da pobedi svakog od njih.

- To mi je bilo najteže, biti deo generacije u kojoj su Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković, oni su sve osvajali. Bilo je teško nositi se sa tim i naći način da se oni pobede, naročito onda kada su svi mislili da ja to ne mogu. Bilo su gotovo nepobedivi, tako da mi je bio najveći izazov da se nosim sa njima - rekao je Vavrinka.

U svojoj karijeri osvojio je tri Grend Slem titule, a pored velikog poštovanja za celu veliku trojku, Federer je za njega nešto posebno.

Đoković i Vavrinka nakon finala US opena 2016.

Profimedia

Đoković i Vavrinka nakon finala US opena 2016., Foto: Profimedia

- Oduvek mi je bilo lepo što dolazimo iz iste zemlje. Znamo se godinama. Kada sam počeo da igram, bio sam mlad, nije me bilo na ATP listi. Mnogo mi je pomogao, imao sam priliku da treniram sa najboljim igračem na svetu - dodao je Vavrinka.

Njegov zemljak mu je davao i konkretne savete.

- Tada je bio broj jedan i davao mi je bitne savete, kako bi mi pomogao da što pre dođem do vrha, bilo je to lepo od njega. Igrali smo zajedno i na Olimpijskim igrama i osvojili zlato. Uvek je bilo teško igrati protov njega, ne zato što smo prijatelji, već pre svega što je najbolji koji je ikada igrao ovu igru - zaključio je Vavrinka.