Ana Brnabić
Printscreen / ALO. RS
Ana Brnabić

Printscreen / ALO. RS

Ana Brnabić, Foto: Printscreen / ALO. RS

Da li je utakmica između Srbije i Luksemburga glavni razlog vaše posete?

PROČITAJTE JOŠ:

-Glavni razlog je svakako zvanična poseta političke prirode, ali takođe i razgovori  o ekonomskim temama. Takođe moje prisustvo kao predstavnika Srbije povodom 75-godišnjice oslobođenja grada Luksemburga i lep povod da sa premijerom Betelom pogledam utakmicu.

Da li ste sa premijerom Betelom pričali o sportu?

- Pričali smo o fudbalu, fudbal je i njima nacionani sport, ipak veruju da je Srbija mnogo jača ekipa. Ja se samo nadam da će naši igrači ostati jaki na terenu, da ih neće obeshrabriti neki porazi iz skore prošlosti.

Luksemburg je najbogatija zemlja evrozone, ali od Srbije može mnogo da nauči, pre svega u sportu?

- Pa da, mi smo i dosta veća zemlja od Luksemburga, njihov stadion prima samo 5000 ljudi, bitno je to reći da bi naši ljudi mogli da shvate o kojim razmerama pričamo. Naši košarkaši su danas izgubili i to jeste bio šok za sve, zna se da smo mi zemlja košarka, a sada i zemlja odbojke i tenisa, ali i fudbala zbog velikih uspeha Zvezde i Partizana što je lepa uvertira da ćemo imati uspehe i u reprezentaciji.

Volite da gledate fudbal?

-Volim da gledam reprezentaciju, ovako više volim neke druge sportove.

Da li ste se bavili nekim sportom?

-Bavila sam se plivanjem.

Karijera je otišla u drugom pravcu?

- To je zahtevalo prevelika odricanja i onda kada pogeldamo koliko se naši sportisti od malih nogu žrtvuju, koliko se daju za tu profesiju, a da mi nekada kada izgube možemo tako lako da ih kritikujemo i mislim da to treba da promenimo. Mislim da treba da budemo uz njih kada pobeđuju, ali i takođe jednako čak i više kada gube.

Uvodno odmeravanje snage, za sada dobro izgleda igra "Orlova"!

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 10.09.2019. 20:41 - 10.09.2019. 20:59 Reprezentacija Srbije gostuje Luksemburgu u okviru šestog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo! Srbija, Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC 12' Loša odluka Spajića koji je veoma neprecizno vratio loptu Dmitroviću.

Pretpostavljam da mislite i na košarkašku selekciju?

- Apsolutno, svaka čast tim momcima! Selektoru Aleksandru Đorđeviću, igračima. Videli smo ogromno požrtvovanje i ljubav prema svojoj zemlji. Sada su izgubili ali oni nas čine  ponosim svakim danom. Oni su proslavili Srbiju, i oni i generacija pre njih, a ubeđena sam i generacije posle. Samo nek nastave dalje i svi treba da ih podržimo!

 

BONUS VIDEO:

Saša Đorđević posle Argentine - "Problem je u saradnji"

 

 

 

Komentari (1)

Zoran

11.09.2019 08:23

Lepo, lepo. Mozda si ti ponosna mnogi su razocarani.