Neka se spremi Mančester: Zdjelar i Tošić u duelu s Matom
V. Marković
Savo Milošević

FK Partizan

Savo Milošević , Foto: FK Partizan

Evropa priča o Partizanu! A kako da ne priča, kad izabranici Save Miloševića ostvaruju zapažene rezultate u Ligi Evrope, a već u četvrtak će biti u Mančesteru na megdanu slavnom Junajtedu (21.00).

Pročitajte još:

Tim povodom UEFA je odlučila da pošalje svoju TV ekipu u Beograd, gde ju je ugostio trener crno-belih Savo Milošević.

"Igračima stalno ponavljam da najbolja stvar koja može da nam se desi jeste da se takmičimo s najboljima kako bismo tačno videli gde smo. A u prve tri utakmice u Ligi Evrope odradili smo fenomenalan posao. Moramo da nastavimo da razmišljamo na taj način - ne krije zadovoljstvo Milošević dosadašnjim rezultatima (remi protiv AZ Alkmara, pobeda nad Astanom i minimalni i za mnoge nezasluženi poraz od Mančester junajteda)", rekao je Savo i u dahu nastavio da sipa komplimente na račun igara tima iz Humske u Evropi, uz neskrivenu želju za poslednja tri kola grupne faze:

"Dosadašnja tri meča bila su istinski fenomenalna. Na njima smo prikazali naša najbolja izdanja u sezoni. Ukoliko uspemo da i u naredna tri susreta ponovimo isto, imaćemo dobre šanse da se kvalifikujemo za nokaut fazu".

Finac na „Old Trafordu“

UEFA je odlučila – Partizanu će na gostovanju u Mančesteru suditi Finac Matijas Gestranijus. Ovaj, po profesiji laboratorijski tehničar deset godina sudi u evropskim takmičenjima, a navijači iz Srbije sećaju se da je bio arbitar Zvezdi leta 2017. godine i da je tada dosudio penal za crveno-bele i isključio Argentinca Ruiza, tadašnjeg aduta Florijane sa Malte. Finac lako sudi penale, o čemu svedoči podatak da je na 329 utakmica čak 81 put pokazao na „kreč“.

Pokušao je nekadašnji golgeter da dočara predstavnicima UEFA kako je za njega izgledao dolazak u Humsku.

"Došao sam u Partizan kad sam imao 15 godina, što je za mene bila velika promena jer sam stigao iz Bosne i Hercegovine. Istovremeno, to je predstavljalo ispunjenje najvećeg životnog sna. Sećam se praktično svakog detalja iz tog perioda, mogao bih danima da pričam šta je taj transfer predstavljao za mene. Bila mi je čast da igram za ovaj klub, a još veća da budem njegov trener".

Garsija motivisan pred gostovanje Totenhema - Evropsko proleće nije daleko

Crvena zvezda je savladala Proleter rezultatom 2:0, a mrežu protivnika načeo je Mateo Garsija pogotkom u 61. minutu susreta. Zvezdin Argentinac pokazao je tako da je u usponu forme, a pred utakmicu sa Totenhemom koja će se odigrati u sredu od 21 čas ne skriva optimizam.

Milošević je pokušao da objasni i šta je to što crno-bele čini posebnim.

"Partizan nije kao bilo koji drugi klub. Čak i naši navijači imaju poseban karakter. Mogli smo da vidimo posle utakmice sa Mančester junajtedom da je i Ole Gunar Solskjer aplaudirao našoj publici", podsetio je šef struke crno-belih.

Bonus video: Aleksandar Lutovac: Ostvario sam dečački san, možemo još mnogo da postignemo