Dejan Stanković, Figo i Del Pjero na humanitarnom meču
Twitter, screenshot
Dejan Stanković, Figo, Nadal, Del Pjero na humanitarnom meču, Foto: Twitter, screenshot

Veliki fudbalski spektakl u humanitarne svrhe minulog vikenda održan je u slovenačkom seocetu Bilje. Na poziv predsednika UEFA, Aleksandra Čeferina, odazvao se veliki broj fudbalskih asova, pa zato i ne čudi podatak da se na tribinama lokalnog stadiona, u mestu koje ima svega hiljadu stanovnika, okupilo preko četiri hiljade ljubitelja fudbala.

Kompletan prihod od ulaznica, ali i sa aukcije od prodaje dresova Kristijana Ronalda, Harija Kejna, Antuana Grizmana, Nejmara, Roberta Levandovskog i tenisera Rodžera Federera, namenjen je humanitarnoj fondaciji "Komon gol" („Common goal), čiji je suosnivač španski fudbaler Huan Mata.

Iako je rezultat bio u drugom planu, crveni tim za koji su nastupali Stanković i Vidić, a sa klupe predvodio Portugalac Andre Viljas-Boaš, pobedio je plavi tim sa 6:1 koji je u ulozi trenera vodio slovenački selektor Tomaž Kavčić.

U prvom poluvremenu mrežu predsednika Slovenije Boruta Pahora zatresli su Čeferin i Velentinčić, a u nastavku su se u strelce upisali još Figo, Van Hojdonk i Novaković dva puta. Počasni gol za plave postigao je Del Pjero.

PROČITAJTE OSTALE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE