Crvena zvezda
EPA/Koča Sulejmanović
Crvena zvezda

EPA/Koča Sulejmanović

Crvena zvezda, Foto: EPA/Koča Sulejmanović

Crvena zvezda je sa dva gola Milana Pavkova srušila Liverpul u Beogradu i postala prvi srpski klub sa trijumfom u elitnom takmičenju.

"Miloje nam je posle utakmice čestitao i podsetio nas na njegove reči "Šta sam vam pričao pre utakmice". Nije bilo dodatnijh emocija i euforije, trener uvek veruje u ono što govori i preneo nam je tu energiju", rekao je Srnić Tanjugu posle utakmice.

Hitri krilni fudbaler, čovek zadatka trenera Milojevića, optimistično najavljuje da neće biti predaje u borbi za plasman u osminu finala.

"Nećemo stati na ovome, videli smo da možemo da igramo sa najvećima. Šta reći o Liverpulu, igrao je finale, ali i o Napoliju i Pari Sen Žermenu. Pokušaćemo da damo sve od sebe napravimo još veći rezultat. Ako nam se otvori prolaz, nećemo ispustiti šansu", dodaje on.

Slavoljub Srnić

AP

Slavoljub Srnić, Foto: AP

Kao veliku prednost Zvezde označio je bučnu atmosferu stadiona "Rajko Mitić" pred 55.000 gledalaca.

"Iskreno, ne znam da li bih verovao nekom da mi je letos rekao da ćemo pobediti Liverpul. Rušili smo prošle sezone velike ekipe, svi znamo koliko je gostima teško na "Marakani" i kako nas navijači nose. Oni su naš 12. igrač, dali smo sve od sebe i zasluženo pobedili", poručuje Srnić, koga je dok je davao izjavu Tanjugu golman Milan Borjan vukao za uši i ljubio, a štoper Srđan Babić "ometao".

Pobeda bez primljenog gola protiv velikana sa Enfilda najbolje opisuje kako je šampion Srbije odigrao, smatra Srnić.

"Bilo je mnogo lakše nego u Liverpulu, nismo baš toliko znali da su brzi i moćni... Ipak, u Beogradu smo im dobro parirali u svim segmentima. Rezultat 2:0 pokazuje to najbolje", zaključio je.

Fudbaleri Crvene zvezde, koji u sledećem kolu LŠ gostuju u Napulju, posle četiri meča imaju isto toliko bodova u C grupi, jedan manje od Napolija i Pari Sen Žermena, a dva od Liverpula.