Astana
AP Dave Thompson
Astana - Partizan

FK Partizan

Astana - Partizan, Foto: FK Partizan

Činjenicu da neće biti rezultatskog značaja, gosti iz Nur Sultana su maksimalno iskoristili da provedu duže vreme u Beogradu.

"Pobegli smo od hladnoće u Nur Sultanu, mada je ove godine zima blaga, tek koji stepen je manje nego u Beogradu", ispričao je srpski reprezentativac Antonio Rukavina, desni bek Astane za "Sportski žurnal".

Gosti sve vreme treniraju na terenima "Kuće fudbala" u Staroj Pazovi i FK Sinđelić.

"Svake godine Astana poslednju utakmicu igra u gostima. Tako je napravljen raspored zbog zime u Kazahstanu, pa klub organizuje da ekipa nekoliko dana provede u gradu u kome završava takmičarsku godinu. Prošle godine je, na primer, ekipa bila sedam dana u Parizu pred utakmicu sa Renom", kaže Rukavina.

Srpski internacionalni Rukavina i Erić su jedva dočekali gostovanje u Srbiji. Tandem startera ima povlastice u odnosu na ostale iz ekipe.

"Nenad Erić i ja nismo u hotelu. Spavamo kod kuće, provodimo vreme s porodicom, a ekipi se pridružimo pred trening. Trener nam je dozvolio da se malo ranije opustimo, jer utakmica ništa ne odlučuje".

Igrači Astane koji su u hotelu nisu pod strogim režimom.

"Saigrači šetaju gradom, odlaze u kafiće, restorane. Nisu u karantinu, jedino moraju da pripaze da ne preteraju s provodom i da se na vreme vrate u hotel. Erić i ja ćemo se pridružiti ekipi u hotelu dan pred utakmicu. Prethodno ćemo saigrače odvesti na neko lepo mesto na večeru, na druženje pred završetak sezone. Imamo sreću da ove godine završavamo u Beogradu", zaključio je Rukavina.