Siniša Mihajlović
Printscreen
Siniša Mihajlović

Printscreen

Siniša Mihajlović, Foto: Printscreen

Srpski strateg je u emotivnoj izjavi otkrio detalje lečenja posle tri faze terapija i transplatacije koštane srži.

"Želim da se zahvalim svima", započeo je Mihajlović obraćanje koje je prekinulo komešanje na ulazu u konferencijsku salu, a ubrzo se ispostavilo da se radi o dolasku prvotimaca Bolonje koji su odlučili da prisustvom podrže šefa.

"Hvala svima, hvala što poštujete moju situaciju. Još jedan dokaz solidarnosti u poslednjih nekoliko meseci. Poslednji put kad sam se obratio bilo je 13. jula kad sam otkrio da bolujem od leukemije. Sada smatram da je vreme da otkrijem moje zdravstveno stanje", rekao je Mihajlović i dodao:

"Zahvalan sam doktorima na podršci. Niko ne zna bolje od njih kako teško je suočiti se sa bolešću. Hvala svima od srca. Bez njihove pomoći ne bih izašao na put na kojem sam sad i sa kojeg sve izgleda mnogo bolje."

Na reči stratega Bolonje nadovezao se doktor zadužen za njegovo lečenje:

"Prvi put pričam sa medijima i to radim na zahtev Siniše. Treba biti veoma oprezan i proračunat kad je u pitanju leukemija jer se radi o bolesti belih krvnih zrnaca kojaloše utiče na kosti. Otkrili smo bolest kroz testove koje je Mihajlović obavio, a proces borbe protiv leukemije podrazumevao je i transplataciju koštane srži koja je nedavno obavljena", rekao je Mišele Kavo.

Kavo se potom osvrnuo na protekle tri faze lečenja.

"Do sada smo obavili nekoliko faza lečenja, a rezultat posle  prvog kruga bio je veoma pozitivan. Drugi krug doneo je lečenje istim metodama i istim lekovima, ali je trajao kraće. Poslednj, treći ciklus je takođe doneo poboljšanje, a iako još nije završen sa zadovoljstvom mogu da kažem da sam presrećan jer se Siniša vratio svetu fudbala", rekao je italijanski doktor.

Na reči kolege nadovezala se doktorka Frančeska Bonifaci:
"Scenario sto dana posle transplatacije? Oporavak ne može da bude definisan posle sto dana, ali je rizik posle transplatacije znatno umanjen. Posle dve godine je moguće najranije potvrditi potpuno izlečenje", rekla je Bonifaci.

Potom je još jednom Mihajlović uzeo reč.

"Želim da se zahvalim i ostalima koji su mi pomogli u prethodnom periodu. Sve što sam video kroz stadiume, sva podrška, učinila me je da se osećam zaštićeno. Zahvalan sam navijačima, osetio sam se kao brat, sin i zahvaljujem im se na tome. Posebno sam zahvalan supruzi Adrijani i našoj deci. Supruga je bila sa mnom svaki dan, još jednom mi je pokazala koliko sam srećan jer imam ženu kao što je ona pored sebe", izjavio je Mihajlović.

Strateg Bolonje uz dosta muke je proživeo bolničke dane.

"Glavna želja mi je bila da udahnem svež vazduh. Borio sam se svakog dana u bolnici i nadao se da ću videti deo te snage i požrtvovanja i od igrača na terenu. Nažalost nije bilo tako i veoma sam ljut zbog rezultata, igara i stava igrača. Rekao sam igračima da sad moramo da pružimo 200% sebe i da nadoknadimo ispuštene bodove", rekao je Srbin i dodao:

"Moja žena je uz jednu fotografiju objavila citat Erosa Ramacotija, a ja bih ovaj put citirao Vaska Rosija: Još sam ovde i neću se odreći ničega. Uvek se trudim da budem prisutan, sa što većom pažnjom. Trening me čini živim."