Srpski navijači u Marselju
Profimedia
Srpski navijači u Marselju

Profimedia

Srpski navijači u Marselju, Foto: Profimedia

Pojedinci, verovatno pripadnici navijačke grupe „delije“, zajedno sa njihom braćom iz Spartaka iz Moskve, bili su u epicentru dešavanja na stadinu „Velodrom“, ali i tokom uličnih nereda u Tom lučkom gradu, kada je došlo do velikih sukoba navijača Rusije, Engleske i lokalnog stanovništa. U sveopštem metežu, navijači iz Srbije nisu propustili da se pokažu u akciji, ali i da prisustvo u Francuskoj ovekoveče slikajući se sa dobro poznatim zastavama, već viđenim na stadionima u Srbiji i šire.

Srbi ispred veledroma

Tifo forum

Srbi ispred veledroma, Foto: Tifo forum

Tako su u nedelju na različitim navijačkim forumima osvanule fotografije na kojima se jasno vide srpske trobojke u prvim „borbenim redovima“, transparent „UEFA podržava terorizam“, koji je nedavno osvanuo i ispred sedišta UEFA u Nionu, ali i zajednička zastava Srbije i Rusije.

Svet je obišla i slika momka u majici sa likom generala Draže Mihajlovića kako ponosno maše našom trobojkom dok je na „šipci“ sa pripadnicima navijačke grupe „kasapi iz Orela“, jedne od hulganski najaktivnijih podgrupa navijača moskovskog Spartaka „fratrije“.

Ruski ministar: Kazniće nas UEFA

Vitalij Mutko, ministar sporta u ruskoj vladi, svestan je da savez čiji je i predsednik očekuje kazna zbog dešavanja u Marselju.

- Razumem da će nas UEFA kazniti! Ponašali smo se nekorektno - ocenio je Mutko u izjavi za agenciju Rojters. Rusi će biti kažnjeni zbog incidenta na stadionu „Velodrom“, kada su njihovi navijači napali Engleze. Incident je počeo u finišu subotnjeg meča kada su huligani iz Rusije ispalili raketu prema delu tribina na kojem su bili smešteni Ostrvljani, a zatim je došlo do stampeda kada su ekstremni navijači krenuli u juriš na rivale.

 

Komentari (1)

savvas

14.06.2016 11:53

Heeeej halo..Kaže se Marsej a ne Marselj.Onda albance zaj**bajete oko Lj a,kaže se Alaska a ne aljaska,Lama a ne Ljama,Stalin a ne Staljin.