dron
Tanjug/PetrosKaradijas
dron

Tanjug/PetrosKaradijas

dron, Foto: Tanjug/PetrosKaradijas

Meč će se odigrati na velelepnom stadionu "Er Albanija", a ulice oko ove moderne građevine biće blokirane, dok će policijske snage biti raspoređene oko objekta, prenose albanski mediji.

Klub je, prema pisanju albanskih medija, dobio informaciju, da bi grupa ljudi priprema sličan scenario u Elbasanu i da će pokušati da duelu dva kluba da političku konotaciju. Ovakav čin bi kaznio Tiranu, jer UEFA zabranjuje širenje političkih poruka i mržnje političke ili rasističke prirode.

Dvadesetstruki prvaci Albanije pozvali su državnu policiju da preduzme neophodne mere kako bi sprečila bilo kakva iznenađenja, što su oni i učinili.

"Lokalna policijska uprava Tirane ponovo će preduzeti niz tehničih i organizacionih mera na prostoru širem od perimetra stadiona, kako bi obezbedila javni red i bezbednost pre, za vreme i posle fudbalske utakmice, kako bi obezbedila nesmetane sportske aktivnosti, ali i zabranu okupljanja navijača, kao preventivnu meru za širenje infekcije korona virusa", preneli su albanski mediji saopštenje policije.

Da li će večerašnji meč proći bez incidenata?

 

Navodi se i da se zabranjuje okupljanje navijača na trgovima i okolnim mestima oko stadiona, a ukoliko se uoči okupljanje, policija navodi da će intervenisati.

Neki putevi će biti blokirani i biće zabranjeno kretanje i vozilima i pešacima.

Policija navodi i koje će ulice biti zatvorene od 18 časova do zavšetka meča. Ulice oko stadiona, kao i Trg Majke Tereze, koji se nalazi ispred stadiona Er Albanija, će biti potpuno blokirani za vozila i pešake u periodu dva sata pre utakmice i nakon što se meč završi.

PROČITAJTE JOŠ: