FRKA IM Škoti ne žele da izgube organizaciju EP u fudbalu

Domaćini utakmica imaju rok do 7. aprila da obaveste UEFA da li će navijačima biti dozvoljeno prisustvo.

Nikola Stardžon, premijer Škotske
Nikola Stardžon, premijer Škotske, Foto: EPA-EFE/Andrew Cowan

Škotska "apsolutno i dalje planira" da organizuje utakmice na Evropskom fudbalskom prvenstvu ovog leta, rekla je premijerka Nikola Stardžon.

Glazgov je jedan od 12 gradova domaćina Evropskog prvenstva (11. jun - 11. jul).

Britanski mediji su preneli da bi Glazgov i Dablin mogli da izgube domaćinstvo pošto Škotska i Irska vlada još nisu pružile garancije UEFA o povratku navijača na stadione.

Domaćini utakmica imaju rok do 7. aprila da obaveste UEFA da li će navijačima biti dozvoljeno prisustvo.

- Niko ne želi da Škotska izgubi organizaciju Eura. Mislim da sada ne bismo trebali da budemo u poziciji da razmišljamo da će tako biti - rekla je Stardžon. - Sve zemlje se bore s tim, ne samo Škotska. Sada smo ovde, 5. marta, i iako se zaista nadamo, a vi danas od nas dobijate znake pune optimizma, teško je gledati toliko unapred.

Škotska se plasirala na Evropsko prvenstvo prvi put posle 23 godine. U Beogradu je posle penala eliminisala Srbiju u finalu baraža.

Glazgov bi trebalo da bude domaćin dve utakmice Evropskog prvenstva na Hempden parku, a Stardžon je rekla da škotska vlada posebno želi da bude domaćin tih mečeva.

- Iako ništa u globalnoj pandemiji ne može da bude sigurno kada gledate daleko u budućnost, jako želim i nadam se da ćemo u narednih nekoliko nedelja dobiti veći stepen samopouzdanja kada kažemo da očekujemo da ćemo biti jedni od mnogih navijača Tartan armije koji će navijati za Škotsku na Hempdenu. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi