Dušan Jovančić
ALO! Vladimir Zogović
Dušan Jovančić

ALO! Vladimir Zogović

Dušan Jovančić, Foto: ALO! Vladimir Zogović

Prvotimci Crvene zvezde su, dan posle uspešne prve kontrolne utakmice protiv IMT-a (2:0), odradili trening oporavka na terenu hotela "Crni vrh". Takođe, na zelenom pravougaoniku su bili i šestorica povratnika, igrači koji su posle karantina zbog koronavirusa, stigli na Zvezdine pripreme.

Bilo je očigledno da je trenera Dejana Stankovića izuzetno obradovala činjenica da su danas u punom kapacitetu na terenu radili rekovalescenti - Marko Gobeljić, Branko Jovičić, Dušan Jovančić, Srđan Spiridonović, Veljko Nikolić i Strahinja Eraković. Pomenuta "šestorka" je juče stigla na Divčibare i oko 18 časova odradila prvi trening na letnjim pripremama, u terminu kad je Zvezda igrala kontrolni meč protiv IMT-a.

Ta činjenica je uticala na još bolje raspoloženje u timu, jer je pomenuta šestorka podigla pozitivnu energiju na viši nivo, a to je jedan od nužnih segmenata za dobre pripreme.

Današnji trening počeo je oko pola 11 u sportskoj sali. Fudbaleri, podeljeni u dve grupe na propisanom odstojanju, uz pomoć fitnes i balans lopti kao i ostalih rekvizita, obavili su neophodni aktivaciju pred početak rada na terenu, na kojem su kroz ševu i istrčavanja odradili prepodnevni trening.

Strahinja Eraković, jedan od najboljih igrača Grafičara prošle sezone u Prvoj ligi Srbije, nije krio zadovoljstvo što se konačno priključio ekipi crveno-belih.

- Veoma sam srećan što sam počeo da treniram. Proveo sam sedam dana u karantinu i moram da priznam jedva sam čekao da počnem da radim. Teško je bez lopte, ali sam odgovorno provodio vreme u izolaciji. Hvala Bogu, sada sam zdrav i sve ide po planu – rekao je Eraković po završetku treninga.