Luka Jović
twitter/realmadrid
Luka Jović

twitter/realmadrid

Luka Jović, Foto: twitter/realmadrid

Srpski napadač i fudbaler Real Madrida, Luka Jović dobro će naplatiti golove iz tek završene sezone. Ovaj supertalentovani napadač će u prvoj sezoni zaraditi 4.000.000 miliona evra a svake naredne će na njegov račun leći 250.000 evra više.

 

To znači da će u poslednjoj sezoni Luka Jović inkasirati 5,25 miliona evra, što znači da bi trebalo da zaradi 27.750.000 miliona evra! 

PROČITAJTE JOŠ:

Navilač Liverpula

twitter/kingdembouz

 

Luka Jović je najskuplje pojačanje Real Madrida u poslednjih pet godina! Madriđani su za 21-godišnjeg srpskog fudbalera platili 60 miliiona evra!

Skuplji od Jovića u istoriji najtrofejnijeg evropskog kluba su samo Garet Bejl koji je iz iz Totenhema prešao u Real za rekordnih 101 milion evra, Kristijano Ronaldo, koji je Mančester junajtedu plaćen 94 miliona evra, zatim Zinedin Zidan, za kog je Real još 2001. godine izdvojio tada neverovatnih 77,5 miliona evra, Brazilac Kaka za kog je izdvojeno 67 miliona evra, Hames Rodrigez koji je na “Santijago Bernabeu” stigao iz Monaka za 75 miliona evra i legendarni Luis Figo, čija je cena početkom veka bila takođe 60 miliona evra.

"Marka" je iznela jednu zanimljivost, Luka Jović je prva prava kupovina "devetke" Real Madrida u ovoj deceniji, prethodni je bio Karim Benzema 2009. godine iz Liona.

Jović je prvi u deset godina koji je stigao kao "čist" transfer jedne "devetke", što je dovoljan dokaz koliko u njega veruje Florentino Perez.