PRAVA POSLASTICA Povratak Serije A u velikom stilu! Utakmice 44 dana zaredom

Italija je mnogo propatila tokom pandemije korona virusa, te će morati po ubrzanom postupku da vraća sport i ekonomiju u redovne tokove.

Inter - Juventus, Serija A
Inter - Juventus, Serija A, Foto: EPA - EFE, Mateo Bazzi

Serija A je osmislila plan po kom će se sezona vratiti 20. juna, a 127 preostalih mečeva će se odigravati svaki dan.

Naime, kako piše Korijere delo Sport, a prenosi Mozzartsport, od 20. juna sve do početka avgusta utakmice Serije A igraće se svakodnevno. Dakle punih 44 dana vezano, ne bi lli sve bilo gotovo pred nastavak Lige šampiona i Lige Evrope! Pored toga i satnica će izgleda biti veoma interesantna, ne bi li se izbegle letnje vrućine te će se tako ponedeljkom i petkom igrati u jednom terminu od 21 čas, utorkom, sredom i četvrtkom od 19 i 21, dok će subotom i nedeljom biti tri slota - od 17.15, 19.30 i 21.45.

Naravno, ovaj plan je još u fazi razrade, tako da je i dalje samo slovo na papiru, no veruje se da će rešenje biti ako ne isto, a onda veoma slično. Svekupno do kraja sezone u Seriji A ostalo je da se odigra čak 127 mečeva, te zato i ovolika gužva u kalendaru. Poslednji mče u akuytlenoj sezoni italijanskog šampionata odigran je još 9. marta kada je Sasulo savladao Brešu sa 3:0.

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi