Savo Milošević konferencija u Beleku
FK Partizan
Savo Milošević konferencija u Beleku

FK Partizan

Savo Milošević konferencija u Beleku, Foto: FK Partizan

Nije prošlo puno vremena od poslednjeg obraćanja Sava Miloševića medijima, ali pošto se događaji ređaju kao na traci, a pripreme uzimaju sve više maha, morao je pred sedmu silu. Najpre je govorio o uslovima za rad, iako je Sueno resort dobro poznat crno-belima od prošle godine.

- Prezadovoljan sam uslovima za rad. Mislim da je i previše luksuzno, jer smo mi ovde došli da radimo, a ne uživamo u čarima koje nudi hotel. Suština odlaska iz Beograda je da imamo mir, a ne broj zvezdica koje katakterišu kvlaitet objekta u kome smo smešteni, iako zaslužuje sve žive pohvale. Odradili smo trening u teretani, popodne su igrači osetili i teren, saznali smo imena protivnika… sve ide očekivanim tokom.

Šta se desilo sa Dingom koji nije ni doputovao u Tursku?

- I ja bih to voleo da znam,! Kada saznam, reći ću i vama. Za sada, ništa više od toga.

Ne stičemo utisak da vam je žao što ga nema.

- Bez obzira kako se osećao, ne želim da mu naškodim svojim rečima.

Šta je sa Rajkovićem? Jeste li pročitali šta je trener Peruđe rekao za Rajkovića? Rekao je da igrači koji se nećkaju, njemu nisu potrebni. Ima li nekih igrača koji se nećkaju tako kada je u pitanju Partizan?

- Nisam, ali letos sam čekao Asana dva meseca, Natha dva i po meseca, Lazara Markovića tri meseca. Ne možete biti isključivi kada su u pitanju te stvari. Mi nismo klub koji ima milione za bacanje, nismo država koja ima mnogo novca, pa moramo na neki način da se povinujemo. Moramo da budemo strpljivi, kako sa našim igračima, tako i sa strancima. Rajković igrački i ljudski zadovoljava sve što je nama potrebno, jer ako budemo uspeli da ga završimo, dodaće nam dodatni kvalitet, kako na terenu, tako i van njega.

Koliko je spreman Lazar Marković?

- On se povredio jer je želja bila jača od trenutnih mogućnosti. Dogovoreno je da će biti u specijalnom režimu rada, jer ne želimo nikakva iznenađenja, a kontrole će biti rađene na svakih deset dana, da bismo bili upućeni u njegovo stanje. Probaćemo da uradimo sve što je u našoj moći da ga zaštitimo. On je verovatno mogao da odigra neku utakmicu i pred kraj prvenstva, ali smo ga i tad zaštitili. Nadam se da možemo da uđemo u prvenstvo u februaru, a da on bude sto posto spreman.

Određeni su rivali za prijateljske utakmice, Krakovija i Ružomberok, da li ste zadovoljni?

- Da, ali ne pridajem veliki značaj prijateljskim utakmicama. U ta dva meča neće se kristalisati prvih 11. Dosta stvari se, doduše, već zna, ali suština je da ćemo na polovini priprema biti izuzetno teški, niko neće biti u stanju da igra 90 minuta. Ni u čemu nećemo odstupati kada je u pitanju praksa priprema u Partizanu.

Savo Milošević konferencija u Beleku

FK Partizan

Savo Milošević konferencija u Beleku, Foto: FK Partizan

Tražite li desnog beka?

- Ne tražimo, jer je situacija 99 odsto da će Nemanja Miletić ostati, pa ćemo imati dve opcije na desnom beku.

Koliko vam olakšava činjenica da imate na okupu celu ekipu?

- Ovo je raj, stvarno. Letos su mi se planovi menjali svakih tri dana, bili smo prisiljavani na to. Sada imamo plan, svi su tu, imamo sve isplanirano do detalja.

Kakav će biti intenzitet priprema?

- Otprilike 20 odsto jači nego u Sloveniji. Radićemo malo jače, igrači su adaptirani. Što se tiče tehničko-taktičkog dela, tu će biti malo više promena, jer nismo bili u situaciji da neke stvari radimo kroz treninge. Svaki sekund koji budemo mogli posvetićemo tome.

Letos je cilj bio povećati brzinu, a sada?

- Dovođenjem određenih igrača ubrzali smo igru, a imamo niz parametara koje treba da ubrzamo. Nije brzina samo jednodimenzionalna stvar. Postoje različiti tipovi brzina. Brzina donošenja odluka, brzina reakcije, koje sve proizilaze iz snage, koja će biti dovedena u optimum. Obim trke koji smo postigli je bio preko 11 kilometara, ali moramo malo da ga smanjimo. Vrhunske ekipe smanjuju obim trke, a povećavaju intenzitet trčanja. Kako bismo to povećali, jasno je da moramo malo manje da trčimo. Dakle, povećaće se sprintevi, a manje će se trošiti igrači.

Koliko se taj cilj razlikuje od onog perioda kada ste bili igrač ili ste u Evropi to naučili još za vreme igračkih dana?

- Ja sam bio fudbaler u prošlom veku. Juče mi je kondicioni trener profesor Marko Stojanović pokazao dva slajda i vreme za koliko su se menjale gume početkom 20. veka, a za koliko sad. Tada za 67 sekundi, danas za dve-tri, a-ha-ha. Tako vam je i sa fudbalom - istakao je na kraju Milošević.