Filip Stevanović (Partizan) - 163. večiti derbi (1:1)
EPA/Andrej Cukic
Filip Stevanović (Partizan) - 163. večiti derbi (1:1)

EPA/Andrej Cukic

Filip Stevanović (Partizan) - 163. večiti derbi (1:1), Foto: EPA/Andrej Cukic

Nema sumnje da će uprkos pandemiji koronavirusa i ekonomskoj krizi koja drma klubove, prelazni rok biti veoma buran u srpskom fudbalu. Partizan želi da pojača napad, a opcija je Jaja Sanogo, nekadašnji napadač Arsenala.

Sanogo (27) je slobodan igrač, letos mu je istekao ugovor sa čelnicima Tuluza koji nisu želeli da ga imaju u drugoj ligi. Za razliku od Bajbeka, Sanogo nije sklon povredama, što može mnogo da znači.

Francuz koji vodi poreklo iz Obale Slonovače prošao je fudbalsku školu Oksera, gde je i započeo profesionalnu karijeru. Visokom napadaču su predviđali dobru karijeru, konstitucijom (visok 194 cm) i brzinom je bio i više nego uspešan u omladinskoj ligi Francuske, toliko da se i legendarni Arsen Venger oduševio i doveo ga u Arsenal. U paklenoj konkurenciji na Emiratima nije se izborio za veću minutažu pa se selio na pozajmice u Kristal palas, Ajaks i Čarlton.

Član Tuluza je od 2017 godine kada je iz Londona došao kao slobodan igrač. Ugovor mu je istikao još letos od kada je bez kluba, a crno-beli računaju da bi Sanogu mogli da "rehabilituju" karijeru. Jaja Sanogo je prošle sezone u dresu Tuluza zabeležio 15 nastupa u francuskoj eliti i postigao tri gola.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Stefan Stojković

25.12.2020 00:06

Yaya Sanogo nije loš gledao sam ga u Arsenalu dobro je igrao kad sam gledao utakmicu između Arsenala i još nekog kad je on igrao razmišljao sam kako bi bilo da pređe u partizan a kad vam trebaju još neki igrači a kad vam opet bude trebao napadač vratite Ricarda Gomesa i dobro bio razmislio o Makariću ili Tufegdžiću.