Roberto Karlos
Marko Metlaš
Roberto Karlos

Marko Metlaš

Roberto Karlos, Foto: Marko Metlaš

Legendarni Brazilac, Roberto Karlos je za "PlayersTribune" otkrio detalje pre utakmice finala Lige šampiona 1998. godine.

Te sezone su završili na četvrtom mestu, sa čak 11 bodova iza šampiona Barselone. Protiv sebe su imali Juventus predvođen Zidanom, a to im je bilo treće uzastopno finale Lige šampiona:

"Bili smo jako loši u Primeri te sezone, dok je Juventus bio prvak Serie A i treću uzastopnu godinu u finalu Lige šampiona. Svima nam je bilo jasno da nismo favoriti i noć pre finala niko od nas nije mogao spavati. Inače bismo uvek pre utakmice bili u krevetima najkasnije u 22 sata, ali te noći smo se svi spontano skupili u predvorju hotela i pričali do 4 ujutro. Nismo se bojali Juventusa, ali smo ih veoma poštovali."

"Odlično smo odigrali. Juve je imao puno prilika, ali mi smo pobedili 1:0. Ne toliko zbog našeg kvaliteta, koliko zbog toga što smo bili motivisaniji. Više smo hteli titulu od njih", priseća se Roberto Karlos i dodaje:

"U Realu sam proveo 11 prekrasnih godina, igrao s najboljim fudbalerima sveta i osvojio brojne trofeje, ali najdraži događaj tokom svih tih godina tamo je slavlje nakon osvajanja Lige šampiona 1998."