Srbija - Portugal
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
Srbija - Portugal

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Srbija - Portugal, Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Srbija posle četiri odigrana meča ima skor od pobede, remija i dva poraza, dok je Portugal ostvario prvi trijumf. Naše fudbalere očekuje za tri dana utakmica sa Luksemburgom, dok Portugalci igraju sa Litvanijom.

PROČITAJTE JOŠ:

Za nas su golove postigli Milenković (67. min) i Mitrović (84. min), dok su za Portugal bili precizni, Karvaljo (42), Gedeš (58), Ronaldo (80. iz ofsajda) i Silva (86).

Ekskluzivno za ALO! svoje viđanje utakmice dali su Ivica Kralj, Branko Ružić, Ilija Petković, Jovan Šurbatović i Vladimir Matijašević.

Ivica Kralj:

- Bilo je očekivano da će biti teško kada igrate sa Portugalom. Mogli smo više. U momentima kada smo se vraćali, primali smo novi gol za minut ili dva. Velika je šteta, ali ima još dosta da se igra i ovo je iskustvo više.

O golmanu Dmitroviću:

- Cenim ga kao golmana, ali mislim da večeras nije mogao više. Prvi gol nisam dobro video da li je bio faul, ali nije bilo do njega. Kad pobeđujemo, pobeđujemo kao ekipa, a kada gubimo, gubimo kao ekipa.

Zvižduci na kraju:

- Naravno da ne zaslužuju zvižduke. Publika je bila nezadovolja zbog poraza, ali da su igrači imali volju, jesu. Ovo je jedna od najboljih svetskih reprezentacija i to su pokazali u više navrata.

Branko Ružić:

- Očekivao sam tvrdu utakmicu, ali ne sa ovoliko golova. Portugal je bolji tim. Mi smo pokazali karakter posle dva gola u minusu, ali mislim da smo napravili mnogo grešaka. Na rezultat je uticalo i ponašanje sudije kod njihovog prvog I trećeg gola.

Srbija - Portugal

AP Photo/Darko Vojinovic

Srbija - Portugal, Foto: AP Photo/Darko Vojinovic

Fenomen Kristijano Ronaldo

- Ne bih rekao da je preterani fenomen. Imali smo svoje šanse i polušanse, a sve je odlučeno kad smo primili prvi gol, a ubeđen sam da je u petercu bio faul nad Dmitrovićem. Idemo dalje, tu je baraž Lige nacija.

Ilija Petković:

- U pojedinim momentima smo izuzetno dobro pružili otpor. Međutim, Portugal je sve što je imao iskoritstio, a to je odlika velikih ekipa. Drago mi je što je bilo ovoliko navijača. Igrači su pokazali želju, fudbal se igra dalje, glavu gore i napred.

Da li ga je impresionirao Ronaldo?

- Ne može on da impresionira. On je odavno u svetskoj orbiti. O njemu možemo govoriti samo da li će odigrati fantastično ili ne. Malo mu je vremena i prostora potrebno da postigne gol. Mogli smo i mi više, naročito u prvom poluvremenu. Imali smo dve, tri lepe akcije, školske i žao mi je što ih nismo iskoristili.

Jel ovo kraj za Srbiju?
- Ne znači! Dok god postoji matematika, postoji i nada. Nisam demagog, nego tako uvek posmatram i gledam.

Jovan Šurbatović:

- Portugal je jedna od najboljih evropskih ekipa. Pokazali su kvalitet, očigledno je da su bolji od nas. Olako smo primili golove i mislim da je to presudilo. Bilo je u nekim momentima nade da možemo do pozitivnog rezultata. Bilo je dobrih momenata, međutim kvalitet je presudio.

Da li su igrači zaslužili zvižduke?

- Nemamo šta da im zamerimo. Treba da budemo realni, imamo kvalitet koji imamo.

Srbija - Portugal

AP Photo/Darko Vojinovic)

Srbija - Portugal, Foto: AP Photo/Darko Vojinovic)

Vladimir Matijašević:

- Do prvog gola smo dobro parirali, imali smo kontranapade, šanse… Primili smo nesrećno gol, u drugom poluvremenu su oni iskoristili svoju brzinu, mi smo bili lišeni pomoći Maksimovića i Gaćinovića koji su povređeni, ali šta da radimo, to je tako.

Navijači Srbije se zahvalili uhapšenim Česima na teritoriji *Kosova! (FOTO)

AUTOR: alo.rs/M.D. i D.Vukajlović DATUM I VREME: 07.09.2019. 23:14 Kosovska policija privela je osmoro državljana Češke! Srbija - Portugal, Foto: ALO Foto: Fudbaleri Srbije poraženi su od selekcije Portugala rezultatom 4:2, a kad već nisu prikazali svoju najbolju igru na terenu, navijači su se potrudili da nadomeste neuspeh "Orlova" veoma snažnom porukom!

O tome da Portugal nije samo Ronaldo

- Oni imaju nekoliko vrhunskih igrača. Malo smo bili u grču jer je utakmica nosila veliki teret.. Bezveze smo primili golove. Kod trećeg je možda bio i ofsajd.

BONUS VIDEO:

Gost ALO: Ljubisa Tumbaković o meču protiv Portugalije