Iker Kasiljas
EPA/Rui Farinha
kasiljas

tanjug /ap

kasiljas, Foto: tanjug /ap

Sara Karbonero (35), supruga španskog golmana Ikera Kasiljasa (38) uspešno je operisana i vratila se kući svojoj porodici. Samo tri nedelje nakon što je Kasiljas pretrpeo srčani udar na treningu Porta, Sara je šokirala javnost priznanjem da se bori s rakom jajnika. 

"Još dok se nismo oporavili od prvog šoka, život nas je opet iznenadio. Ovaj put se radi o meni i o onoj reči koju se i dalje mučim da napišem. Pre nekoliko dana lekari su tokom pregleda pronašli maligni tumor na jajniku. Sve je u redu i na sreću pronašli smo ga na vreme, no i dalje imam nekoliko meseci borbe za vreme lečenja. Samouverena sam i smirena, verujem da će sve biti u redu. Put je težak, ali imaće lep kraj. Imam podršku porodice, prijatelja i vrhunskog tima lekara", objavila je sportska novinarka pre sedam dana.

Sara Karbonero, Iker Kasiljas

AP/Luis Vieira

Sara Karbonero, Iker Kasiljas, Foto: AP/Luis Vieira

Srećom, bolest nije napredovala, otkrivena je u ranoj fazi i operacija malignog tumora je protekla uspešno. Saru su operisali stručnjaci u bolnici u Madridu. Nakon povratka kući, objavila je fotografiju cveća koje je dobila dok je ležala u bolnici uz poruku:

"Kod kuće sam, sve je u redu. Hvala svima na podršci i porukama koje su mi poslali poslednjih dana. Volela bih da mogu svima da odgovorim, ali toliko ih je puno da je to nemoguće. Sada treba biti jak i nastaviti dalje. Hvala svima iz dubine srca."

 

Nemanja Matić

Alo/Marko Metlaš

Nemanja Matić, Foto: Alo/Marko Metlaš

 

Lekari koji su je operisali potvrdili su da je sve prošlo "prema planu" i da je sportska novinarka bila "jaka i vedra". Sara i Iker zajedno su od 2010. godine, a svi se sećaju trenutka kada ju je fudbaler poljubio tokom intervjua uživo nakon pobede Španije na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici. Imaju dvoje dece, petogodišnjeg Martina i dvogodišnjeg Lukasa, a u braku su od 2016. godine. Nakon venčanja, Sara je svoju karijeru sportske novinarke stavila u drugi plan i posvetila se porodici. Poslu se vratila nedavno. 

Tri nedelje pre nego što je otkrila da se bori s tumorom, šokirala ju je vest da je njen muž pretrpeo srčani udar. Sara je odmah doputovala u Porto kako bi bila uz supruga, a iako se nagađalo da će zbog zdravstvenih problema legendarni golman u penziju, on je poručio da još nije spreman za oproštaj.

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

 

 

"Doći će dan kad ću se penzionisati, a tad ću vam javiti. Imao sam pregled kod lekara Felipea Maseda, sve je dobro", poručio je pre desetak dana. U subotu su njegovi saigrači igrali finale portugalskog kupa, a kada je dao gol, Ikerov saigrač Tikinjo Soares ga je proslavio držeći Kasiljasov dres. S klupe mu ga je dobacio trener Serđo Konseisao. Legendarni Španac u tom trenutku nije mogao da zaustavi suze.