Proslavljeni reprezentativac Jugoslavije preuzeo tim sa Banjice

Sportski žurnal/Alo.rs/M. A. | sport 2020-09-02 19:16:52 2020-09-02 19:16:52

Na nekadašnjem reprezentativcu SR Jugoslavije je da pokaže da li će povratak trenerskom pozivu biti uspešan, ili…

Youtube

Na Banjici gotovo nikad ne može da bude mirno. Pokazatelj je situacija da će posle osam utakmica na kormilu Rada, od kojih dve u prošlom prvenstvu, odrađenih pripremama i premijerne pobede u tekućem šampionatu nad Napretkom prethodnog vikenda, trener Branko Mirjačić biti smenjen.

Stoji da rezultati u prvenstvu nisu išli naruku mladom stručnjaku, ali opravdanje može i mora da bude da je na zlatiborskim pripremama radio s jednim timom, a s drugim raspolagao do duela u Lučanima u petom kolu, kad je konačno skinuta blokada registrovanja igrača.

Mirjačića, nekadašnjeg uspešnog trenera omladinske škole Rada, naslediće Zoran NJeguš. Nekadašnji defanzivac Crvene zvezde, Atletika i Sevilje na počecima u užičkoj Slobodi, imaće pred sobom cilj da ostavi nebeskoplave u elitom rangu u nimalo lakoj situaciji, kad su glavni konkurenti već bodovno odmakli, najviše Metalac - plus pet.

Ne može se reći da je NJeguš neiskusan u trenerskom poslu. Počeo je 2009. godine u Slobodi iz rodnog mu grada, zatim su usledili angažmani u Javoru, Spartaku, Borcu i Novom Pazaru.

PROČITAJTE JOŠ:

Expand player
Pogledajte više