Nataša Žabić
Foto: Alo/Facebook

Tragičan slučaj smrti pacijentkinje iz Sremske Mitrovice, Nataše Žabić (44), desio se u četvrtak, nedugo nakon što ju je lekar otpustio sa pregleda.

Nataša Žabić je juče sahranjena, a danas 29. aprila bolnica u Sremskoj Mitrovici je izdala kratko saopštenje:

„Odmah po saznanju o nemilom događaju, Opšta bolnica Sremska Mitrovica obavestila je nadležne zdravstvene institucije i naložila unutrašnji nadzor“, piše u saopštenju sremskomitrovačke bolnice.

U međuvremenu stigao je i izveštaj sa obdukcije:

Nataša Žabić je preminula u četvrtak, a kako saznajemo, uzrok smrti se povezuje sa plućnom tromboembolijom, nastalom najverovatnije od tromba koji je krenuo iz noge na koju se i žalila.

Lekar je, nakon pregleda i prepisane terapije, odlučio da pacijentkinju pusti na kućno lečenje. Međutim, nedugo zatim Nataša Žabić je preminula.

Nataša Žabić je već bila primljena u bolnicu 31. marta zbog sumnje na upalu slepog creva, nakon čega je podvrgnuta operaciji i otpuštena sa bolničkog lečenja.

Ponovno se obratila bolnici 25. aprila zbog otečene noge, nakon čega je upućena na kućno lečenje. Nezvanično saznajemo da je protiv lekara koji je bio uključen u ovaj slučaj podneta krivična prijava, a očekuje se unutrašnja kontrola kako bi se istražile okolnosti vezane za ovu tragediju.

Brat Nataše Žabić, Saša, kaže da smatra da je njegova sestra preminula usled nebrige lekara. Nataša je imala samo 44 godine i iza sebe ostavlja dvoje maloletne dece od 13 i 9 godina.

Nesrećnu ženu su u nedelju na večni počinak ispratili porodica, rodbina, prijatelji, poznanici… .Nataša je sahranjena 28.aprila, a porodica je najavila da će podneti tužbu protiv bolnice i lekara.

Kurir

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading