Nemanja Radonjić
(AP Photo/Daniel Cole)
Nemanja Radonjić

(AP Photo/Daniel Cole)

Nemanja Radonjić, Foto: (AP Photo/Daniel Cole)

Kada je došao u Marselj nekako je odmah dočekan sa dozom negative iz dva razloga. Javnost u Francuskoj je donekle smatrala da je 12.000.000 evra za Radonjića preveliki novac koji je izdvojio Marselj za njegovo dovođenje. A drugi problem je bio jezička barijera.

Na sve to se nadovezala loša prva sezona bez datog gola, sumnje su porasle. Mnogi su ga čak proglasili za promašaj. Međutim, Radonjić je pronašao svoj put i sa klupe uz ne tako veliku minutažu uspeo da napravi dobru priču. Dao je pet golova, postao opasan po protivnika, a navijači to znaju da cene. Mnogi su ga prozvali čak i NR7, a saigrači ga zovu "Srpski Kristijano" zbog nekih poteza koji su svojstveni jednom od najboljih igrača u istoriji.

Marselj ovog vikenda čeka Anže, a pred medijima se pored trenera Andre Vilasa Boasa pojavio upravo Nemanja Radonjić. To naravno nije slučajno.

Novinare je interesovao upravo taj način njegovog uspeha u poslednje vreme. Ulascima sa klupe pravi veliki posao, postao je poput Marseljovog “džokera”.

"Ne znam kako da opišem taj fenomen. Postigao sam pet golova sa klupe. Možda je tako lakše za mene. Nadam se da ću postići gol i u subotu i nastaviti svoj niz. Voleo bih da postignem gol i nadam se da će tako biti", rekao je Radonjić, kome je očigledno glad za golovima tek sada porasla.

Nada se srpski fudbaler da će imati više utakmica kao starter.

"Svaki igrač više voli da igra od početka utakmice, a postizao sam golove i kada sam ulazio u poslednjih pola sata. Želim da odigram što je više moguće utakmica kao starter", jasan je srpski krilni fudbaler.

U Kup meču protiv četvrtoligaša Granvija Radonjić je postigao prvi gol u ovoj 2020. godini i to tako što je petom praktično sebi namestio situaciju. Taj potez voli upravo pomenuti Ronaldo.
"Video sam da me saigrači porede sa Ronaldom na Instagramu", rekao je Nemanja Radonjić sa osmehom na konferenciji za medije.

A onda i dodao:

"Možda zato što imamo sličan stil igre na utakmicama i na treningu”

Otkrio je Radonjić i zbog čega slavi pogotke u stilu Džejmsa Hardena (popularno kuvanje), košarkaša Hjustona. To je interesovalo francuske novinare.

"Zaista mnogo volim NBA ligu i sam Hjuston. Često viđam Hardena kako pravi taj potez pa mi je to prvo palo na pamet posle gola datog Tuluzu. I onda sam samo nastavio to da činim", rekao je Radonjić, a onda na zadovoljstvo tamošnjih novinara pokazao svoj potez kojim proslavlja gol. Verovatno da bi se napravila neka dobra fotografija.

Jedno od pitanja za Radonjića odnosilo se i na to što je njegov saigrač Džordan Amavi izjavio da je Radonjić "lud".

"Znam šta je Amavi rekao, on je to mislio u pozitivnom smislu. Verovatno zato što voli moje šale na treninzima", rekao je Radonjić.

Viljas Boas je pričao na različite teme, a jedan od njih je, logično, bila uperena ka razvoju Radonjića kao igrača.

"Pokazao je dobre stvari i na desnoj i na levoj strani terena, uprkos njegovoj želji da igra na levoj strani. Povratio je samopouzdanje, trenira bolje. Ponekad pravi greške u koncentraciji, ali je sve bolji. Njegova brzina i eksplozivnost mu dozvoljavaju da bude sjajna izmena, ali se nadam da će postati starter. Mislim da je jako dobar, koncentrisan i ima želju da bude sve bolji", rekao je Boas.

Radonjić se nada šansi već prekosutra u meču u kom Marselj dočekuje Anže od 17 časova i 30 minuta. Njegova želja je jasna, da opet pokaže proslavu u stilu Džejmsa Hardena.