Robert Prosinečki
EPA
Robert Prosinečki

EPA

Robert Prosinečki, Foto: EPA

 

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki još uvek se nalazi na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, ali svakim danom se oseća sve bolje.

Podsećamo, Prosinečki je pre sedam dana podvrgnut komplikovanoj operaciji slepog crijeva nakon čega je upućen na Intenzivnu njegu KCUS-a. Operacija je srećom prošla bez ikakvih problema, a doktori su naglasili kako je selektoru BiH neophodan mir i konstantni lekarski nadzor.

Sedam dana nakon operacije, Prosinečki se još uvijek nalazi na KCUS-u, njegovo stanje je bolje i on se svakog dana osjeća sve bolje, potvrđeno je za portal "Klix.ba".

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

Pre tri dana Prosinečki je napustio odjeljenje Intenzivne njege KCUS-a, a iz bolnice bi mogao da izađe već naredne nedelje.

Selektor fudbalera BiH nije se pojavio na otvaranju nove poslovne zgrade FS BiH jer se osećao loše, zbog čega je otišao u bolnicu gde su mu lekari preporučili hospitalizovanje, nakon čega je čitavu noć proveo u KCUS-u. Zbog problema sa slepim crijevom, Prosinečki je operisan na KCUS-u.

Prosinečki je početkom 2018. godine imenovan za novog selektora BiH, a pre toga radio je kao selektor reprezentacije Azerbejdžana i kao trener u Crvenoj zvezdi i Kajserisporu.