PODIGLO SE MNOGO PRAŠINE Predsednik UEFA se oglasio povodom formiranja Superlige, sad je sve jasno kao dan

Najveći i najbogatiji evropski klubovi su se već izjasnili.

Aleksander Čeferin
Aleksander Čeferin, Foto: FSS

Čelnik UEFA Aleksander Čeferin se konačno oglasio o Evropskoj Superligi koju navodno hoće da napravi 18 vodećih evropkih klubova. Slovenac je o tome govorio za agenciju Rojters dan posle ostavke predsednika Barselone Đosepa Bartomeua, koji je poručio i da je za stvaranje tog takmičenja.

Da li ste za formiranje Superlige?

Ukupan broj glasova: 90

  • Da, naravno: 22% (20)
  • Ni slučajno, to je glupa ideja: 78% (70)

Superligu bi činilo 18 najjačih klubova Evrope i bilo bi to takmičenje poput NBA ili košarkaške Evrolige. Ono bi zamenilo Ligu šampiona i do sad se samo sporadično pominjalo kao zanimljiv vid lige koja bi donosila ogromnu zaradu i koja bi se dešavala nezavisno od UEFA. Po prvi put takođe je dobila javnu podršku nekog od čelnika klubova. Odlazeći predsednik Barselone Đosep Bartomeu je rekao da mu je jedan od poslednjih poteza davanje podrške ovom takmičenju.

- Prvo, sve moramo da uradimo da se Superliga nikad ne desi. NIsam siguran da li klubovi žele Superligu ili samo guraju tu priču sa pretnjama... U tome su uspeli - rekao je predsednik UEFA.

- Te izmene ne idu na ruku malim i srednjim savezima. Proces nije bio dobar. Klubovi ne znaju ništa o tome i to treba da se menja u budućnosti.

Čeferin je dodao da velikim klubovima treba da se kaže da male zemlje i dalje imaju značaj i da dobri igrači dolaze upravo iz njih. On je za Rojters takođe rekao da Superliga ne sme da zameni nacionalne lige i da to uopšte ne dolazi u obzir. On je predložio stvaranje liga koje bi bile za timove koji se nisu kvalifikovali za Ligu šampiona i Ligu Evrope. Prvi korak ka tome je već napravljen formiranjem Lige Konferencija.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi