Zvezdan Terzić na Jarinju
Alo/Vladimir Zogović
Zvezdan Terzić na Jarinju

Alo/Vladimir Zogović

Zvezdan Terzić na Jarinju, Foto: Alo/Vladimir Zogović

Fudbaleri šampiona Srbije su se oko 11.45 i zvanično zaputili ka Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ:

Administracija tzv. Kosova je zabranila ulazak crveno-belima, navijačima i novinarima na teritoriju Kosova i Metohije, a da u tome pripomogne došla je i policija na administrativni prelaz Jarinje.

Generalni direktor FK Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, dao je izjavu povodom svega što se danas izdešavalo.

-Svedoci ste svi šta se desilo, došli smo danas da odigramo jednu utakmicu, da jednostavno samo igramo fudbal i da se bavimo sportom, međutim to nam je zabranjeno i uskraćeno. Pored poruke FIFA da se utakmica između FK Trepče i FK Crvene zvezde odigra u Kosovskoj Mitrovici, institucije tzv. Kosova su se oglušile o tu poruku i nisu nam dozvolili. Ja sam bio ovde načelu kolone, prišli su mi policijski predstavnici tzv. Kosova i rekli su mi da nam je zabranjen ulaz na teritoriju tzv. Kosova. Na moje pitanje koji je razlog, zbog čega nam je zabranjen ulazak oni su rekli da je to odluka Vlade tzv. Kosova i da nemaju dalje nikakva objašnjena.

Jarinje, Crvena Zvezda

Alo!/Masanori Jošida

Jarinje, Crvena Zvezda, Foto: Alo!/Masanori Jošida

-Šta da vam kažem, hteli smo da budemo sportisti, da napravimo jedan lep događaj, jedan praznik za ovaj narod ovde u južnoj srpskoj pokrajni, ali nam je to onemogućeno. Žao nam je, najverovatnije će se utakmica odigrati sutra negde u Beogradu. Žao mi je što je narod ostao uskraćen za jedan sportski događaj.

prelaz na Jarinju

Alo/Vladimir Zogović

prelaz na Jarinju, Foto: Alo/Vladimir Zogović

-Međutim institucije tzv. Kosova su još jednom pokazale kako je sve farsa i laž, bez obzira što se stalno pozivaju na to da sport i fudbal ne smeju da imaju granice jer je to bio jedan od razloga zašto su tražili učlanjenje u FIFA i UEFA. Pokazali su da im ništa nije u duhu fer pleja.

-Što se tiče navijača, mogu samo da kažem da sam ponosan jer su još jednom pokazali da je Crvena zvezda Srbija i da gde god ima srpskog naroda navijači Zvezde su tu.

Je li bilo najava?

-Dolazile su razne informacije, naše je bilo da dođemo i odigramo utakmicu, nismo mogli da se bavimo nikakvim insuniacijama obzirom na to da smo dobili taj dopis od Fife u kom se prepuručuje FS tzv. Kosova da se utakmica igra u Kosovskoj Mitrovici. Ništa nismo tražili drugačije od uobičajenog, jer Trepča igra svoje prvenstvene utakmici u Kosovskoj Mitrovici i nema razloga zašto se danas nije igralu u Zvečanu.

Srpski zvaničnik se nalazi na granici, dao prve informacije! Rekao je pred policijom: "Mi smo ovde domaćini!"

AUTOR: Alo.rs/Vladimir Zogović DATUM I VREME: 09.10.2019. 11:07 - 09.10.2019. 11:12 Situacija je više nego napeta. policija na Jarinju, Foto: Alo/Vladimir Zogović Utakmica između Trepče i Crvene zvezde u okviru šesnaestine finala Kupa Srbije trebalo je da se odigra danas u 14 časova, ali su fudbaleri beogradskog kluba zaustavljeni na Jarinju.

Da li očekujete sankcije za FS tzv. Kosova?

-Ne znam, to ćemo videti, ali očigledno da je ovo jedna velika diplomatska pobeda i Srbije i FSS-a i Crvene zvezde! Oni nemaju podršku FIFA, a pratili smo sve ono što su izjavljivali za tamošnje medije i sve je to laž. To da Zvezda hoće na silu da dođe ovde, protiv odluka FIFAi UEFA, a to nije istina. Zato smo juče i dali onaj dokument koji smo dobili od FIFA.

Vladan Radovanović, tehnički direktor FK Trepče,  takođe je podelio svoje razočaranje i žal što je utakmica sprečena. Istakao je da su samo želeli da igraju fudbal i da politici nije mesto u sportu.

BONUS VIDEO:

Fudbaleri Zvezde pozdravljaju navijače na Jarinju

 

Komentari (1)

Bravisimo

09.10.2019 15:45

U vezi pobede, ulaska u zemlju, vise slika ovde: https://youtu.be/2D-oXMrkTJ4