Keln
Nick PottsPA via AP

* Crvena zvezda je protiv Kelna igrala dvomeč 1989. godine u kom je nakon beogradskih 2:0 ubedljivo sa 3:0 izgubila u Kelnu i ispala iz Kupa šampiona

* Ova dva kluba su se susrela i u grupnoj fazi Lige Evrope u sezoni 2017/18 i oba duela su pripala crveno-belima

* FK Keln osnovan je 1901. godine 

Zbog zdravstvenih razloga, Henes VIII će se u nedelju na otvaranju sezone oprostiti od navijač Kelna. Živeće kao bivša maskota u Kelnovom zoološkom vrtu. Njegov naslednik već živi u zoološkom vrtu.

Od 2008. godine, Henes VIII zvanično je proglašen 1. maskotom FK Kelna. Od leta, odgovorni u zoološkom vrtu i oni u fudbalskom klubu saglasni su da 12-godišnji Henes treba da ode u zasluženu penziju zbog zdravstvenih razloga.

Generalni direktor kluba, Alekander Vehrle dodao je: "Ne želimo da naša maskota iz kluba ikad trpi bol na stadionu. Nakon promocije i nadolazeće sezone, sada je savršen momenat da Henes VIII uživa u penziji. " Zbog preseljenja u Kelnov zoološki vrt u avgustu 2014. godine, Hennes VIII ne samo da živi u skladu sa svojom vrstom, već je stekao popularnost kao i druge koze u istoriji fudbalskog kluba.

PROČITAJTE JOŠ:

I kao bivša maskota nastaviće da živi u Klimenšofu u zoološkom vrtu i biće dostupan ljudima koji će je posećivati.

Odluka o promeni objašnjena je činjenicom da je na raspolaganju odgovarajući naslednik. Henes IX rođen je 24. februara 2018. godine, a u zoološkom vrtu je od 10. avgusta 2018. godine.

Predaja od Henesa VIII do Henesa IX održa će se na otvaranju sezone pred desetinama hiljada navijača fudbalskog kluba iz Kelna.

BONUS VIDEO:

Filip Krajinović bez dlake na jeziku o devojkama i ženidbi!