Vladimir Vuletić
Tanjug/Zoran Zestic
Vladimir Vuletić

Tanjug/Zoran Zestic

Vladimir Vuletić, Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Potpredsednik Partizana otkrio detalje sa sednice Pravne komisije FSS, na kojoj je počelo razmatranje zahteva Crvene zvezde za priznavanje titule iz 1946. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić je u izjavi za ''Novosti'' otkrio kako je sednica protekla i kakav je stav on zastupao.

''Sednica je protekla relativno mirno. Insistirao sam da, po načelu, actori incumbit probatio (teret dokazivanja je na onome ko nešto zahteva), Zvezda u pisanoj formi dostavi sve dokaze (ako ih ima) u prilog svojoj tvrdnji.

Nakon toga zadržao sam pravo da u roku od sedam dana pisano odgovorim na Zvezdin podnesak i da se na sednici koja će biti održana 10. maja, nakon rasprave i usmenog sučeljavanja, pristupi odlučivanju. To su podržali i ostali članovi komisije'', istakao je Vuletić.

''Advokat Beronja iz Novog Sada i ja smo istakli da se mora voditi računa i o zaključku Skupštine FK Spartak koji ima iste pretenzije, a ja sam napomenuo da će deo moje argumentacije upravo biti vezan za ništa manje (ne)utemeljeno pravo Spartaka da zahteva istu odluku upravo po načelu mutatis mutandis - iste stvari rađaju ista rešenja'', zaključio je Vuletić.