Romelo Lukaku
AP/Alessandro Galofalo
Romelo Lukaku

AP/Alessandro Galofalo

Romelo Lukaku, Foto: AP/Alessandro Galofalo

Novi lider Serije A je Sasuolo, Inter je od minusa od dva gola stigao do pobede, dok je Siniša Mihajlović sa Bolonjom slavio u Đenovi protiv Sampdorije i tako konačno prekinuo seriju loših rezultata. 

Torino je bio bolji rival u prvih 45 minuta, čak su gosti poveli u drugom minutu nadoknade kad je strelac bio Simone Zaza. U 62. minutu Kristijan Ansaldisa bele tačke duplira prednost Torina, ali Bikovi na kraju nisu osvoji ni bod. Aleksis Sančez je samo dva minuta kasnije postigao pogodak. Tri minuta kasnije usledio je novi hladan tuš za Torino. Romelu Lukaku je bio odlično postavljen i lako je na asistenciju Aleksisa Sančeza iz peterca samo sproveo loptu u mrežu. Inter je do kraja susreta uspeo da postigne još dva gola. Prvo je strelac bio fenomenalni Lukaku, a tačku na utakmicu stavio je Lautaro Martinez u 90. minutu utakmice. Saša Lukić nije bio u konkrenciji za sastav Torina.

Sasuolo je slavio u Veroni 2:0 i tako ponovo zauzeo prvo mesto na tabeli Serije A. Vođstvo je Sasuolo doneo Boga u 42, a tačku na trijumf stavio je Berardi u 76. minutu. Filip Đuričić, koji se oporavio od koronavirusa odigrao je 73. minuta u dresu Sasuola. Za Veronu nije igrao Darko Lazović, koji je pozitivan na koronavirus.

Bolonja je slavila protiv Sampdorije iako je domaćin poveo već u 7. minutu. Autogolm Reginija u finišu poluvremena Bolonja je izjednačila, da bi u 52. minutu Orsolini doneo potpuni preokret i pobedu gostima. 

Serija A, 8. kolo

Nedelja:

Fiorentina – Benevento 0:1
(Improta 52)
Inter – Torino 4:2
(Sančez 64, Lukaku 67, 84. penal, Martinez 90 – Zaza 45+2, Ansaldi 62. penal)
Roma – Parma 3:0
(Majoral 28, Mkitarjan 32, 40)
Verona – Sasuolo 0:2
(Boga 42, Berardi 75)
Sampdorija – Bolonja 1:2
(Torsbi 7 – Regini 44. autogol, Orsolini 52)
18:00 Udineze – Đenoa
20:45 Napoli – Milan

Subota
Krotone – Lacio 0:2
(Imobile 21, Korea 58)
Specija – Atalanta 0:0
Juventus – Kaljari 2:0
(Ronaldo 38, 42)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore