Pljuvači, sram vas bilo! (FOTO)

P. Vuković | sport 2017-12-29 13:42:34 2017-12-29 13:42:34

Van terena izgledaju kao gospoda. Kad obuku fensi, skupocena odela, na dodeli nagrada pod svetlostima reflektorima. Samo, fudbaleri često na terenu umeju da pokažu i ono drugo lice.

Profimedia

18+
Klikni da vidiš sliku

Kao dobar dan im je da češu genitalije, da čačkaju nos, a nije im stranu ni da pljunu saigrača u lice.

Od lige do lige, od države do države svi su, manje-više, isti. Pljuju, pa to ti je, kao da su sami na svetu, kao da ne shvataju da tim gestom, recimo, možda izazovu zgražavanje kod nekog sedmogodišnjaka koji u ne gleda kao idole.

Naravno, čovek luči pljuvačku i mora negde da je izbaci s vremena na vreme, ali je pitanje gde i kada to radimo.
Evo, nedavno Pep Gvardiola, menadžer Mančester sitija, se toliko uneo u raspravu sa igračem Sautemptona Nejtanom Redmondom, da ga je ispljuvao slučajno, što nije prošlo nezapaženo fotoreporterima.

Kao što rekosmo, svi, pa i najveći - uključujući Ronalda, Murinja, Mesija, pljuju po travi. Samo, neki to rade i po protivničkim fudbalerima.
Siniša Mihajlović je voleo da pljucne rivale, a kamere su ga dva puta uhvatile na delu. Jednom je to uradio Jensu Jeremisu tokom Mondijala 1998, a drugi put dok je igrao u Seriji A, kada je zalepio šlajmaru u facu Adrijanu Mutuu.

Crveni karton za takav istup je isuviše blaga kazna, mnogo više bi trebalo da se stide crvenog obraza. Ukoliko im nije kao đon.

Pljuvači, sram vas bilo!

Expand player
Pogledajte više