Veljko Paunović
Reading FC
Veljko Paunović

Reading FC

Veljko Paunović, Foto: Reading FC

Menadžer Redinga Veljko Paunović već pravi planove za sledeću sezonu, u kojoj će najverovatnije ponovo igrati u Čempionšipu. Prema pisanju britanskih medija, za gotovo zaboravljenog Muhameda Bešića zainteresovan je Rading, klub koji ga je pokušao dovesti i tokom januarskog prelaznog roka, ali dogovor sa čelnicima Evertona tad nije postignut.

Bešićev ugovor sa Evertonom ističe ovog leta što znači da će biti slobodan igrač, a u Redingu se nadaju da će ovog puta osigurati njegov potpis. Bešić (28) nije odigrao utakmicu za Everton od 2017. godine, a u međuvremenu je pozajmljivan Midlzbrou i Šefild Junajtedu.

Everton je isplatio četiri  miliona funti Ferencvarošu za Bešića pošto je veznjak bio odličan u reprezentaciji BiH na Svetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu.

Nekadašnji menadžer Evertona Roberto Martinez je hvalio Muhameda i nazivao ga "fenomenalnim", a mnogi su verovali da će postati legenda Gudison Parka. Ali, to se nije dogodilo, a Bešiću je sad potreban novi početak. Volju da spasi Bešićevu karijeru i sebi osigura kvalitetno pojačanje očigledno ima trener Paunović, čiji klub i dalje ima teoretske šanse da se domogne baraža za popunu Premijer lige.