Crvena zvezda
Andreas Schaad/EPA
Crvena zvezda

Andreas Schaad/EPA

Crvena zvezda, Foto: Andreas Schaad/EPA

Aktuelni šampion i lider prvenstva Crvena zvezda hoće da zadrži maksimalan učinak i novom pobedom napravi dobru uvertiru pred duel sa Napolijem na startu Lige šampiona.

Pročitajte još:

Hteli to da priznaju ili ne, crveno-beli su već glavom u meču sa italijanskim timom na rasprodatoj "Marakani", ali će trener Vladan Milojević u svom stilu insistirati da sav fokus bude na Radniku.

Sa druge strane, ekipa iz Surdulice je u krizi jer je uzela samo jedan bod na poslednja četiri duela i zato je napravljena rokada na klupi dolaskom Milana Milanovića umesto Mladena Dodića.

Tek što je uhvatio ritam nakon turbulentnog početka Partizan je morao na odmor i videćemo da li će to uticati na gostovanju novajliji u Superligi Proleteru.

U potpuno drugom stanju je Proleter jer je odlično krenuo, ali i posustao u poslednjim utakmicama, pa će izabranici Zorana Mirkovića pokušati to da iskoriste i ostvare četvrti uzastopni trijumf za nastavak potere za Crvenom zvezdom.

Zanimljivi dueli očekuju se u Nišu gde Radničkom dolazi Vojvodina u derbiju ove runde, kao i na "krovu" između Napretka i Čukaričkog, dok se u Kuli sastaju Spartak i Napredak.

Raspored utakmica, večeras: Radnički Niš - Vojvodina (18.30). Sutra: Proleter - Partizan (16), Dinamo - Rad (19), Mačva - Zemun (20), Bačka - Mladost (20), Crvena zvezda - Radnik (20.30). Nedelja: Spartak - Napredak (16), Voždovac - Čukarički (19).

Tabela: Crvena zvezda 18 bodova, Radnički Niš 14, Partizan 13, Čukarički 12, Mladost Lučani 12, Mačva 10, Vojvodina 9, Proleter 8, Voždovac 8, Bačka 8, Napredak 7, Rad 7, Radnik 7, Spartak 7, Zemun 5, Dinamo Vranje 3.