Ljubiša Tumbaković
Alo/Marko Metlaš
Konferencija za štampu FSS-a

ALO: Vladimir Zogović

Konferencija za štampu FSS-a, Foto: ALO: Vladimir Zogović

U prostorijama Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi održana je konferencija na kojoj se novinarima obratio selektor Ljubiša Tumbaković. 

Kapiten Kolarov progovorio o problemima reprezentacije i nesrećnim ispadanjima! Postoji samo jedan razlog

AUTOR: Alo.rs/Vladimir Zogović DATUM I VREME: 07.10.2019. 18:22 Iskren do srži. Konferencija za štampu FSS-a, Foto: ALO: Vladimir Zogović Fudbalska reprezentacija Srbije trenutno je u Staroj Pazovi, a našim najboljim igračima slede mečevi sa Paragvajem i Litvanijom. Kapiten Aleksandar Kolarov objasnio je kakva je trenutna situacija u ekipi, kakva su očekivanja pred naredne duele, a pričao je i o svojoj ulozi.

Da li nogu ovi igrači nešto novo?

- Mogu. Pravimo atmosferu koja je garant uspeha i našeg dugoročnog cilja. Svi su se odazvali. Potrudićemo se da unapredimo neke stvari od prošlog okupljanja, da se približimo igračima i oni nama. Prošlih sedam dana bilo je malo. Septembar je izdefinisao ono što smo planirali. Sada imamo novi cilj. Male su nade za EP, ali želimo da ostvarimo dobar rezultat u narednim mečevima.

Ljubiša Tumbaković

Alo/Marko Metlaš

Ljubiša Tumbaković, Foto: Alo/Marko Metlaš

Na čemu posebno insistirate, šta vam se ne sviđa u igri?

- Osnovni cilj je da gledamo napred, da izaberemo igrače da odgovore cilju. Razmišljamo o martu i baražu, da postavimo cilj za dodatnu selekciju igrača, ali i rezultat. Ovog puta tražiću da kroz način igre i moje ubeđenje ostvarimo rezultat. Da li je odbrana ili posed ili završnica na tome ću insistirati između ostalog.

Čarobna boja novog dresa fudbalske selekcije Italije! Navijači u šoku! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ S.I. DATUM I VREME: 07.10.2019. 18:04 Zeleno je u modi ove jeseni. Ćiro Imobile, Foto: EPA-EFE/MAURI RATILAINEN Fudbaleri Italije u subotu će igrati sa Grčkom u kvalifikacijama za EURO i na 90 minuta umesto "azuri" biti "verdi". Italijani će, naime, igrati u dresovima zelen boje, drugi put u istoriji - 1954.

Odbrana najslabiji deo tima? Da li menjati igrače ili isti tandem?

- Dobro bi bilo kada bi imao veći broj treninga sa igračima koje planiram za prvi tim. Da ih uigravamo. Nastasić i Maksimović povređeni. Zavisi i od forme. Nikoga ne smemo odbaciti.

Da li u pravljenju plana za Ligu nacija pravi problem izostanak Jovića, Matića itd...

- Oni su provereni igrači, ali dobićeno prostor da probamo neke druge igrače na tim pozicijama. Da vidimo koliko mogu.

Saopštenje FK Partizan, prekipelo je! Nikad ovoliko oštre reči, sve izneli u javnost

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 07.10.2019. 17:50 "Nije prošao ni dvocifren broj kola..." Partizan sudija, Foto: FK Partizan Fudbalski klub Partizan je izgubio od Voždovca u nedelju, a odlučujući gol crno-beli su primili u 97. minutu meča. Igrači, uprava i navijači bili su izuzetno nezadovoljni suđenjem na utakmici, a klub je izdao i saopštenje.

Ima li vremena za spremanje za mart?

- Šest meseci misle ljudi da je mnogo vreme ali u realnosti nije tako. Imam vremena, imam prostora i da skautiram i ostale igrace i to je plan.

Koliko je bliska filozofija Ilije Stolice?

- Sve mlađe kolege moraju da se prilagođavaju A selekciji. Pritom mlađe selekcije moraju kvalitetno da rade. Stolica je temeljan i studiozan i ima filozofiju. Grupa igrača u mladoj reprezentaciji ima potencijal i sada ima dobrog selektora dobri su.

Sarijev Juventus na Barselonin način, 24 dodavanja prethodila ključnom golu na meču (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ S.I. DATUM I VREME: 07.10.2019. 17:35 Opasno lepo igraju bjanko-neri. Juventus, Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI Italijanski prvak pod vođstvom novog trenera Maurisija Sarija ima želju da igra podjednako atraktivan i efikasan fudbal popularan pod imenom "Saribol", čak toliko da je i sam Sari uoči nedjeljnog derbija izjavio da ga pre rezultata zanima kvaliteta igre njegove ekipe.

VAR?

- Treba pratiti pozitivne trendove. To odudara od tradicije fudbalske, ali definitivno moramo da uvedemo VAR, da objektiVnost bude na višem nivou. Biće bolji fudbal dolaziće navijači, biće bolje. Pozdravljam ideju.

PROČITAJTE JOŠ:

Kvalitet naše lige i budućnost našeg fudbala zbog lige?

- Odavno nisam gledao na početku takmičenja da toliko utakmica imaju kvalitet. Istraživao sam i dosta je doprinelo što su tereni u u superligi novi i to je doprinelo. Da je malo poseta veća, neke utakmice kao da su među jačm ligama.

BONUS VIDEO:

Premijerka Ana Brnabić proslavlja gol Srbije u Luksemburgu!