Žander Ribeiro Santana
youtube/ slworldteamportugal
Mitar Mrkela

Alo!/M. Jošida

Mitar Mrkela, Foto: Alo!/M. Jošida

Crvena zvezda neće dovesti Karima Hafeza, levog beka iz egipatske Vadi Degle, potvrdio je sportski direktor Mitar Mrkela. Crveno-beli će nastaviti da tragaju za rešenjem, a nova meta je Brazilac Žander Santana (31), igrač koji je nastupao u Brazilu, Portugalu i sada je član Pafosa sa Kipra. 

- Odustali smo od Hafeza. Da bi se transfer realizovao potrebno je da se slože sve tri strane. Jedna se nije složila i to je to - rekao je Mrkela i potvrdio da Zvezda traga za drugim levim bekom, koji je takođe stranac.

Mrkela se osvrnuo i na odlazak Pavkova u Kinu.

- Takva je neminovnost našeg fudbala. Bila je to ponuda koja se ne odbija. Pavkov jeste bio miljenik publike, ali odlaziil su mnogi miljenici navijača. Žao nam je što je otišao, jer je ostavio odličan utisak, kao fudbaler i čvek. Voleo bih da je Zvezda u drugom položaju, da ne mora da servisira stare dugove - dodao je Mrkela.

PROČITAJTE JOŠ:

Nemanja Pejčinović

AP Photo/Francisco Seco

A novo ime koje se spominje kao pojačanje je Brazilac Žander Santana (31), igrač koji je nastupao u Brazilu, Portugalu i sada je član Pafosa sa Kipra. 

Odlikuje ga velika brzina, u Evropi je igrao za Olhanense, pa Žil Visente, Aveš, Moreirense i onda selidba na Kipar, na kojem je u poslednje tri sezone. "Mozzarsport" prenosi da je dogovor jako blizu.

Odigrao je 17 mečeva ove sezone, a imao je problema i zbog spora koji je vodio sa Apolonom, pa je veliki broj mečeva zbog toga pratio sa tribina.

Vladan Milojević je upoznat sa kvalitetima ovog fudbalera!