Korona virus
Shutterstock
Korona virus

Shutterstock

Korona virus, Foto: Shutterstock

Čelnici amaterskih liga u Italiji saopštili su da se ovog vikenda sigurno neće odigrati najmanje 40 utakmica nižih liga, ali su dodali i da u ovom trenutku odigravanje mečeva u višim ligama nije pod znakom pitanja. Prvi slučajevi pojave koronavirusa u Italiji uticali su na to da se ovog vikenda odloži 40 utakmica amaterskih liga.

Fudbalska javnost na Apenimima drži širom otvorene oči posle saznanja da je prva zaražena osoba u Lombardiji, u gradu Lodi, 38-godišnji član niželigaškog fudbalskog kluba Kodonjo. Prema navodima sa ''čizme'', pomenuti fudbaler je trenutno u stabilnom, ali ujedno i ozbiljnom zdravstvenom stanju, i nalazi se u bolnici, kao i još nekoliko osoba sa kojima je bio u kontaktu u proteklim danima.

Đoković čeka staru "mušteriju" na istom mestu - u Dubaiju, Filip sa Sousom. U ovom trenutku je koronavirus dijagnostikovan kod 29 osoba u dve italijanske pokrajine (Lombardija i Veneto), od čega su dve preminule.

Organ koji rukovodi amaterskim ligama saopštio je da se ovog vikenda sigurno neće odigrati 40 utakmica nižih liga, a u ovom trenutku odigravanje mečeva u višim ligama nije ugroženo. Kad je riječ o Seriji C, odložen je jedan meč - između Pjaćence i Sambenedetezea.

- Bez obzira na to, stalno vršimo kontrolu i nadgledamo situaciju, i blisko sarađujemo sa vlastima - rekao je predsednik tela koje rukovodi tim takmičenjem Frančesko Gireli.