Masimilijano Alegri
AP
Masimilijano Alegri

AP

Masimilijano Alegri, Foto: AP

Trener fudbalera Juventusa Masimilijano Alegri izjavio je da, bez obzira na novi neuspeh u Ligi šampiona, ostaje i naredne sezone da pokuša da osvoji najvredniji pehar.

Pročitajte još:

NASTAVLJA DA IH PONIŽAVA Kapiten Ajaksa nakon što je izbacio Juve: Trebalo je 4:1 da bude! (VIDEO)

DENVER SLAVI JOKIĆA Nagetsi na pogon Nikole došli do izjednačenja!

UČESTVOVAĆE VIŠE OD 1.000 TAKMIČARA IZ PREKO 40 ZEMALJA Srbija domaćin EP u kendu

Alegri će se ponovo naći na udaru kritika javnosti posle eliminacije od Ajaksa u četvrtfinalu Lige šampiona, posebno zbog poraza u Torinu 2:1.

"Sastao sam se sa predsenikom Anjelijem pre nekoliko dana i saopštio mu da ostajem u Juventusu. Zajedno ćemo da sednemo na kraju sezone i pričamo o budućnosti", rekao je Alegri na konferenciji za medije.

On je priznao da je Ajaks apsolutno zaslužio da izbaci Juventus iz daljeg takmičenja.

"Uvek govorim da je za osvajanje Lige šampiona potrebno da budeš u najboljoj formi i spremi u finišu sezone. Mi smo neko vreme u vanrednoj situaciji. Juventus ne može kao Ajaks da postigne ovoliko golova u gostima, morali smo da budemo pažljiviji", zaključio je on.

Alegri je na dobrom putu da petu godinu u nizu osvoji Skudeto u Italiji, ali mu i dalje nedostaje "ušati trofej" koji mu je dva puta izmicao u finalu, protiv Barselone (3:1) 2015. i dve godine kasnije protiv Real Madrida (4:1).